In de laatste kilometers van de wedstrijd slaagde de renner uit Ruddervoorde er nog in om samen met de Brit James Jenkins uit de grote groep te ontsnappen. Het tweetal had aan de meet enkele honderden meters voorsprong en spurtte voor de zege. Het werd een adembenemend spannende sprint, waarin Ciske Aneca zich nipt de snelste toonde. Meteen zijn eerste overwinning van het seizoen. Aan de aankomst werd Ciske gefeliciteerd door zijn jongere broer Seppe, die ook aan de wedstrijd deelgenomen had.

Spurtend duo komt na de streep in het publiek terecht

De organiserende wielerclub Door Eendracht Sterk van Johny Gryson mocht niet mopperen: stralend lenteweer en zomaar eventjes 142 renners aan de start. De wedstrijd bleef lang gesloten, tot een paar renners in de 16de ronde ervandoor gingen. Ze slaagden er echter niet in om uit de greep van het jagende peloton te blijven. Op het einde van de 23ste ronde - op drie ronden van de finish - was de hergroepering een feit.

Het publiek maakte zich tijdens de laatste ronde op voor een pelotonspurt, maar dat was zonder Ciske Aneca en zijn Britse metgezel gerekend. Het tweetal liep net na de finish nog ei zo na verwondingen op, want in de scherpe bocht die snel na de meet volgt, kwamen de twee renners in het heetst van de strijd in het publiek terecht. Even was er paniek, maar de gevreesde ravage bleek mee te vallen. Wel werd een aangereden vrouwelijke toeschouwer voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

In de laatste kilometers van de wedstrijd slaagde de renner uit Ruddervoorde er nog in om samen met de Brit James Jenkins uit de grote groep te ontsnappen. Het tweetal had aan de meet enkele honderden meters voorsprong en spurtte voor de zege. Het werd een adembenemend spannende sprint, waarin Ciske Aneca zich nipt de snelste toonde. Meteen zijn eerste overwinning van het seizoen. Aan de aankomst werd Ciske gefeliciteerd door zijn jongere broer Seppe, die ook aan de wedstrijd deelgenomen had.De organiserende wielerclub Door Eendracht Sterk van Johny Gryson mocht niet mopperen: stralend lenteweer en zomaar eventjes 142 renners aan de start. De wedstrijd bleef lang gesloten, tot een paar renners in de 16de ronde ervandoor gingen. Ze slaagden er echter niet in om uit de greep van het jagende peloton te blijven. Op het einde van de 23ste ronde - op drie ronden van de finish - was de hergroepering een feit.Het publiek maakte zich tijdens de laatste ronde op voor een pelotonspurt, maar dat was zonder Ciske Aneca en zijn Britse metgezel gerekend. Het tweetal liep net na de finish nog ei zo na verwondingen op, want in de scherpe bocht die snel na de meet volgt, kwamen de twee renners in het heetst van de strijd in het publiek terecht. Even was er paniek, maar de gevreesde ravage bleek mee te vallen. Wel werd een aangereden vrouwelijke toeschouwer voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.