Christophe Noppe trekt met vertrouwen richting Belgisch kampioenschap in Anzegem

Christophe Noppe: "Tiegemberg is een helling die me wel moet liggen." © gf
Redactie KW

Nog op zoek naar een outsider voor het BK van dinsdag in Anzegem? Christophe Noppe is misschien wel een gokje waard. De 25-jarige naar Sint-Eloois-Winkel uitgeweken Boezingenaar van Arkéa-Samsic is goed op dreef en vindt in Anzegem een parcours dat hij graag heeft. “Tiegemberg is een helling die me wel moet liggen.”

Uiteraard hebben we afgelopen zondag genoten van de Antwerp Port Epic. Altijd leuk om renners door het stof te zien rijden. En dan ook nog eens drie West-Vlamingen die gaan sprinten voor de zege, vaak komt het niet voor. Wie we wel een beetje gemist hebben in de finale was Christophe Noppe. Al had dat niets met slechte benen te maken.

“Ik voelde me in het begin echt wel goed”, vertelt de 25-jarige Christophe Noppe. “Maar de Antwerp Port Epic is een koers waarin alles moet meezitten en dat was bij mij niet het geval. Op een offroadstrook draaide een vlag in mijn wiel en ik heb serieus staan sukkelen om die er weer uit te trekken. En dan weet je dat het moeilijk wordt om vooraan terug te keren. Zeker met die onverharde stroken. Als je dan achteraan de groep rijdt, zie je bijna niets en sta je in zowat elke bocht stil voor een valpartij. Ik begrijp dat het er spectaculair uitziet op televisie en van mij mogen er gerust zulke koersen zijn, maar of ik het graag doe? (lacht) Dat is een andere vraag.”

Mooi resultaat

Maar met de conditie is niets mis en dat ziet er veelbelovend uit voor de koersen die dit najaar nog komen. Te beginnen met het Belgisch kampioenschap in Anzegem. En daarin mikt Noppe vol op een mooi resultaat. “Ik zeg niet dat ik dinsdag ga winnen, maar een mooie uitslag moet zeker mogelijk zijn. Ik voel me goed en de Tiegemberg is een helling die me wel moet liggen. Eentje die je met het grote mes naar boven kan rijden. En misschien is het wel een voordeel dat ik met Benjamin Declercq maar één ploegmaat bij me zal hebben. We kunnen ons gewoon laten meedrijven en hopen om mee te zijn op het juiste moment”, beseft de naar Sint-Eloois-Winkel uitgeweken Boezingenaar van Arkéa-Samsic.

En na de nationale titelstrijd gaat het snel door richting de klassiekers. Ook daarin hoopt Noppe een rol van betekenis te kunnen spelen. “Eerst doe ik nog de Ronde van Portugal en dat moet de ultieme voorbereiding worden op de laatste eendagskoersen van het seizoen: Paris-Tours, de Scheldeprijs, De Panne en ten slotte Paris-Roubaix. Het is een beetje jammer dat we geen volledig Vlaams ‘najaar’ kunnen afwerken. Gent-Wevelgem had ik bijvoorbeeld heel graag gereden, maar daarvoor kreeg de ploeg geen startrecht. Maar het is nu zo en ik zal alles geven in de koersen die we wel rijden.”

Nieuwe rol

Noppe lijkt echt goed in zijn vel te zitten op dit moment. Hij voelt zich uitstekend bij Arkéa-Samsic en ook met zijn nieuwe rol kan hij perfect leven. “Het is alleszins anders dan de voorbije jaren. Bij Sport Vlaanderen-Baloise krijgt iedereen een kans en moet je proberen om jezelf in de kijker te rijden. Nu moet ik vooral in dienst rijden. Zeker als Nacer Bouhanni ook aan de start verschijnt, dan maak ik deel uit van zijn sprinttrein. En ik doe dat wel graag. Vooraf had ik een beetje schrik van Bouhanni, want ik kende hem niet. Enkel zijn reputatie en die is niet echt positief (grijnst). Eigenlijk is hij best een aangename kerel, maar een typische sprinter hé. Wanneer ze de meet zien, denken ze alleen nog maar aan winnen.”

En ook over de rest van de ploeg is Noppe vol lof. Over zijn ploegmaat Benjamin Declercq met wie hij vaak gaat trainen, over de omkadering, over de ploegleiders… “Tijdens de lockdown hadden we bijvoorbeeld wekelijks contact met onze ploegleider. Dat geeft een goed gevoel, als je weet dat ze inzitten met hun renners. En ook tussen de renners hangt een positieve sfeer. Ik ben echt content met de keuze die ik de voorbije winter gemaakt hebt”, besluit de naar Sint-Eloois-Winkel uitgeweken Boezingenaar. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.