Christophe Noppe eindigt derde in Trofeo Alcudia

© Arkea Samsic
© Arkea Samsic
Redactie KW

Ieperling Christophe Noppe eindigt derde in de Trofeo Alcudia (Spa/1.1), de laatste eendagswedstrijd van de Spaanse Challenge Mallorca. André Greipel wint en de Noor Alexander Kristoff verzilvert het podium.

Na drie dagen klimmen kregen de sprinters hun kans op de slotdag van de Challenge Mallorca, een organisatie die vier eendagskoersen op het gelijknamige eiland overkoepelt en door de coronacrisis dit jaar van het voorjaar verhuisde naar mei. In en rond start- en aankomstplaats Alcudia moesten zondag 169 golvende kilometers overwonnen worden.

De Amerikaan Joey Rosskopf was in de vroege vlucht van zes renners diegene die het langste aan de druk van het peloton kon weerstaan, maar UAE Team Emirates en Israel Start-Up Nation verzekerden de controle in dienst van de twee sprinters met het meeste naam op de startlijst: Alexander Kristoff en André Greipel. Ook al kwamen in de finale nog enkele verse renners aansluiten bij Rosskopf, toch was er 15 kilometer voor de aankomst al een algemene hergroepering. Een valpartij zorgde nadien nog voor een grote breuk in het peloton.

De 38-jarige Greipel, één van de meest succesvolle sprinters in het huidige peloton met onder meer 22 etappezeges in grote ronden, sprintte aan het einde naar zijn eerste overwinning in bijna tweeëneenhalf jaar. Zijn vorige zege dateert van de zesde etappe van de Gabonese Tropicale Amissa Bongo, in januari 2019. Eind 2022 hangt Greipel zijn fiets aan de haak.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten