Chelsey Saintobyn wil provinciale titel verlengen

Chelsey Saintobyn won de cross in Roeselare en mocht poseren met profwielrenner Jelle Wallays. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsaspirante Chelsey Saintobyn start zondag met ambitie aan het PK veldrijden in Veurne. De Desselgemse die zich al driemaal tot provinciaal kampioen kon kronen – tweemaal in de cross en eenmaal op de weg – zou graag haar titel verlengen.

“Het wegseizoen kon ik met een goed gevoel afsluiten. Zo werd ik eens derde in Beernem in een wedstrijd samen met de jongens die een jaar jonger zijn. Ik vind het jammer dat de meisjes niet bij de jongens met dezelfde leeftijd mogen rijden. Je weet niet hoe ver je staat in vergelijking met hen. In het begin liep het echter wat minder door een mentaal dipje, maar ik heb me gelukkig kunnen herpakken”, blikt de renster van De Molenspurters Meulebeke terug.

Rap verzuren

“Het crossseizoen is tot nu toe redelijk goed verlopen. Jammer genoeg sukkel ik al een tijdje met benen die rap verzuren. Wat de precieze oorzaak is, weet ik niet. Daardoor is de conditie niet top. Maar mijn niveau is wel voldoende om er iets van te maken. Afgelopen weekend waren er geen wedstrijden. De week ervoor betwistte ik de Poelbergcross in Tielt. Het was een beetje te lastig voor mij en dan ben ik ook nog eens gevallen… Mijn sterke punten zijn vooral parcoursen waarop er snelheid kan gemaakt worden en die niet te heuvelachtig zijn.”

“Ik hoop om zondag in Veurne mijn derde provinciale trui in de cross te veroveren. Dit jaar moest ik de trui op de weg met pijn afgeven door die mindere periode. Ik hoop om een goede cross te rijden in Veurne. Het parcours is een vraagteken voor mij, maar ik zie het zeker zitten. Een week later staat het BK in het Antwerpse Lille op het programma. Mijn lievelingsparcours. Het zand en de grote omloop liggen mij”, vertelt de leerlinge voeding-haarzorg en verzorging uit het tweede middelbaar van GO! Groenhove Waregem.

“Op het BK zal er een aparte wedstrijd zijn voor meisjes in tegenstelling tot de andere crossen. Ik gok op een 20-tal deelneemsters. De concurrentie is moeilijk in te schatten, omdat we meestal maar met één of twee dames starten in de wedstrijden gemengd met de jongens. Momenteel is de combinatie tussen de weg en het veld goed doenbaar, maar ooit dringt er zich waarschijnlijk een keuze op. Ik ben nog aan het twijfelen”, sluit de zus van tweedejaarsbelofte Quinten Saintobyn – die de overstap maakt naar De Molenspurters Meulebeke – af. (JV)