Chaunes Casteleyn mikt deze winter op ereplaatsen

Chaunes Casteleyn. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Chaunes Casteleyn (14) is bezig aan zijn eerste winter bij de nieuwelingen. De Roeselarenaar finishte al verschillende keren in de top 20 met een achtste stek in de Poldercross als uitschieter. Om zijn crossambities waar te maken, verruilt hij in januari CT Luc Wallays-JRR voor Cyclocross Team MJ Wood.

“De voorbereiding op de winter is heel goed verlopen”, steekt Chaunes Casteleyn (14) van wal. “Ik heb het mountainbiken met de weg gecombineerd en de resultaten waren beter dan verwacht. Op die manier kreeg mijn vertrouwen een boost en begon ik met een goed gevoel aan het veldritseizoen. Mijn eerste cross was in Knesselare. Door een slechte startpositie kwam ik er slecht weg, maar ik ben er blijven voor gaan, kwam erdoor en was na afloop tevreden met mijn 25ste plaats. Mijn beste resultaat is voorlopig een achtste stek in de Poldercross in Kruibeke. Dat had ik nooit verwacht. Maar ik kwam iedere hindernis goed door en moest maar één keer van de fiets. Die technische omlopen met een zandbak erin zijn dus wel mijn ding.”

Ik hoop nog eens top tien te kunnen halen in een of andere cross, maar in mijn eerste jaar als nieuweling komt het er vooral op aan om zoveel mogelijk bij te leren

“Afgelopen weekend stond ik aan de start in Moerkerke, waar ik als 13de finishte. Ik had er een goede startplek en dito start en dook rond tiende positie het veld in”, gaat de Roeselarenaar, die decoratie en hout met optie wielrennen volgt in het MSKA Roeselare, verder. “Jammer genoeg werd ik later in de koers opgehouden door een valpartij. Ik kon nog niet van mijn fiets springen, maar twee anderen gingen vol over mijn tweewieler, waardoor ik even moest wachten vooraleer ik opnieuw verder kon. De schade bleef dus beperkt, maar zo verloor ik wel enkele plaats in de uitslag.”

“Dit weekend sta ik aan de start van het PK in Zarren. De omloop is mij onbekend, dus ik weet niet wat ik ervan mag verwachten. Maar ik ga er het beste van maken en hoop op zijn minst op een plaats bij de eerste 20. Daarna kijk ik uit naar het BK in Antwerpen. Als een van de kleinsten van het peloton wordt het moeilijk om daar iets te forceren, maar ik doe mijn best om mijn mannetje te staan. Voor de rest hoop ik nog eens top tien te kunnen halen in een of andere cross, maar in mijn eerste jaar als nieuweling komt het er vooral op aan om zoveel mogelijk bij te leren. Daarom focus ik mij nu vooral op de B-crossen, afgewisseld met hier en daar een A-cross.”

Nieuwe ploeg

“Vanaf januari maak ik ook de overstap naar Cyclocross Team MJ Wood. Mijn voorkeur gaat uit naar het veldrijden en daar ligt de focus volledig op die discipline. Ik train al sinds het einde van het wegseizoen met mijn nieuwe ploeg mee op het parcours in Houthulst en voel me goed in die groep. Ik kijk ernaar uit om in hun uitrusting te kunnen crossen”, besluit Chaunes, die hoopt zijn vijfde plaats in de Vlaamse Cyclocross Cup vast te houden. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.