Cavagna en Ganna mikken op tijdrit, uitkijken naar Evenepoel

Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) op de Vuelta in 2020.©Yuzuru SUNADA Yuzuru SUNADA
Remco Evenepoel (Deceuninck - Quick-Step) op de Vuelta in 2020.©Yuzuru SUNADA Yuzuru SUNADA

Om 14 uur trekt de Giro zich op gang met de start van Filippo Tagliani in de tijdrit, twee minuten later mag onze landgenoot Victor Campenaerts aan de bak in de chrono van 8,6 kilometer in Turijn. Dries De Bondt mag als laatste zijn proef tegen de klok afwerken met start om 17u03. Enkele minuten later kennen we de drager van de eerste roze trui.

De topfavorieten voor de korte tijdrit zijn Rémi Cavagna (Deceuninck-Quick-Step) en Filippo Ganna (Ineos Grenadiers). Ook onze landgenoot Remco Evenepoel wordt kansen toegedicht op de zege en de roze trui, maar zelf stelde hij dat er “andere specialisten op zo’n korte afstand” zijn dan hem.

Campenaerts: “Geen ambitie voor roze trui”

Afwachten dus wat het geeft zaterdagnamiddag. Verkennen lukte niet de voorbije dagen omwille van het drukke verkeer in Turijn. Pas vanmorgen, tussen 11u15 en 12u50, was er kans om het parocurs te ontdekken. Evenepoel werkte twee rondjes af en moet om 16u52 aan de bak op het parcours dat in de beginfase een beetje verraderlijk is met enkele tramsporen (die werden dichtgemaakt). Daarna is het vooral rechttoe rechtaan en in de slotfase een beetje tegenwind.

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts geeft zichzelf weinig kansen op de zege en de roze trui. “De voorbije weken heb ik wel wat meer op de tijdritfiets getraind, maar daarvoor was het al lang geleden omwille van de klassiekers. Ik voel me goed en hoop op een plekje in de top tien. Ik ambieer het roze niet, in tegenstelling tot andere jaren.” Campenaerts ziet met Remco Evenepoel één grote favoriet. “En daarna zijn ploegmaat Rémi Cavagna. Ganna plaats ik op drie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.