Casper Dewitte heeft weer goede vorm te pakken

Casper Dewitte rijdt zaterdag tussen de profs in Gullegem. (Foto GC) © Foto Coghe
Redactie KW

Casper Dewitte (20) kende in het begin van deze crosswinter geregeld wat materiaalpech, maar de laatste weken gaat de conditie almaar in stijgende lijn. De rest van het seizoen wil hij vooral zo constant mogelijk presteren.

“In het begin van het seizoen heb ik hier en daar een mooie uitslag laten liggen door materiaalpech en dat heeft nog altijd z’n gevolgen voor mijn positie aan de startlijn”, opent de crosser uit Heestert. “Daardoor ben ik geregeld op achtervolgen aangewezen, maar doorgaans kan ik toch nog opschuiven tot bij de eerste 20. Dat is zowat een constante de laatste weken en dat wil ik graag zo houden. De volgende cross op mijn programma is zaterdag in Gullegem, al heb ik daar eigenlijk niet zulke goede herinneringen aan. Vorig jaar moest ik er opgeven wegens een knieblessure die ook het einde van mijn seizoen betekende, terwijl het parcours me echt als gegoten lag. Door de regenval lag de omloop er zwaar bij, met veel loopwerk. Het was echt iets voor mij. Opgeven was dus met veel spijt in het hart. Ik zou dat dit weekend natuurlijk graag rechtzetten, maar ik wil ook niet te hard van stapel lopen. Vorig jaar had ik echt mijn zinnen gezet op het BK, maar de week ervoor was het al gedaan in Gullegem. Ik wil gewoon de goede trend van de laatste weken verderzetten, maar anderzijds ben ik toch wel benieuwd wat het BK in Kruibeke zal brengen”, aldus Casper.

Ik wil gewoon de goede trend van de laatste weken verderzetten, maar anderzijds ben ik toch wel benieuwd wat het BK in Kruibeke zal brengen

Ook dit jaar zal de 20-jarige Heestertnaar de kleuren van het DMC Cycling Team vertegenwoordigen. In de zomer werkt hij ook enkele wegwedstrijden af als voorbereiding op het veldritseizoen. “Kermiskoersen zijn daar eigenlijk ideaal voor. Dat is constant optrekken, twee uur vol doorgaan en dat komt echt van pas in de crossen. Als ik zie hoe snel de meeste crossen erbij liggen – er zijn veldritten waar we tussen alle bochten door nog boven de 25 km per uur gemiddeld gaan – dan is het best dat je wat snelheid in de benen hebt.”

Twee jaar pauze

De derdejaarsbelofte koerst inmiddels al een tiental jaar. Hij begon met veldrijden bij de LRC, om wat later de overstap te maken naar de wielerbond. Ondertussen heeft hij wel een pauze moeten nemen van om en bij de twee jaar voor een relatief kleine medische ingreep, die echter nog een hele tijd haar gevolgen heeft laten merken op conditioneel vlak. “Pas deze zomer had ik echt het gevoel dat de conditie aan het terugkomen was. Waar ik voordien tevreden moest zijn met aanklampen en volgen, kon ik nu zelfs als eens de anderen pijn doen.” (RRK)