Caleb Ewan: na Gent-Menen ook ritwinst én gele trui in Nice-Nice?

Het is 11 juli 2012, de 93ste editie van Gent-Menen, een UCI-koers voor junioren. In een sprint met drie toont een Australiër, een klein kereltje met een opvallend Aziatische blik, zich op atypische wijze de snelste. Op de persconferentie slaat de winnaar een praatje met organisator Gino Derdaele, fietsenmaker en voorzitter van KWSC Menen.

© VDB

“Een heel vriendelijke jongen. Hij zei dat hij de zoon van een Australische vader en Zuid-Koreaanse moeder was. Hij vertelde ook dat hij op 11 juli 1994 geboren was en die dag dus 18 werd. Ook zijn ploegleider was vol lof. Dit is de nieuwe Cavendish, zei hij. Een week later won dat kereltje ook de Omloop Het Nieuwsblad en viel onze frank: dit moest wel een heel goeie coureur zijn. Zijn naam: Caleb Ewan.”

Zeven jaar later prijken drie Tour- en Giroritten op het palmares van Ewan. Bezorgt hij Lotto-Soudal morgen in Nice ritwinst én de gele trui? Derdaele duimt alvast mee. “Dan kunnen we tegen de mensen zeggen: die jongen heeft wel Gent-Menen gewonnen, hé.”

Caleb Ewan: na Gent-Menen ook ritwinst én gele trui in Nice-Nice?
© VDB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.