Burgemeester Knokke-Heist voor start WK: “Laat ons er één groot feest van maken”

© MM
Redactie KW

“Dit is once in a lifetime. Het is met voorsprong het grootste evenement ooit in Knokke-Heist. Wijlen burgemeester Leopold Lippens zou trots geweest zijn.” Burgemeester Piet De Groote was zichtbaar onder de indruk van de grootsheid van het wielercircus dat neerstrijkt op ‘zijn’ strand. Hij roept op om er samen één groot feest van te maken.

Piet De Groote kan een glimlach niet verbergen wanneer hij praat over de beelden die zullen gemaakt worden van het wereldkampioenschap. De zee, het strand, de winkelstraten … De beelden ervan gaan deze namiddag allemaal de wereld rond. “Het zal fantastisch zijn”, zegt De Groote.

“Maar niet alleen de beelden van onze gemeente. Het volledige parcours is fantastisch. De polders, de doortocht in Damme, de passages langs de vaart en dan aankomen in een historische stad als Brugge. Het is ongelofelijk hoe groot de variëteit is op zo’n korte afstand.”

Grootste wielerclub van het land

De burgervader van ‘s lands meest besproken kustgemeente is blij dat het grote moment eindelijk is aangebroken. “Hier is meer dan twee jaar voorbereiding aan vooraf gegaan”, zegt De Groote. “Voor Knokke-Heist is dit een ongelofelijk mooi moment. We hebben 2.500 inwoners die zijn aangesloten bij een wielerclub, maar vooral: we hebben de grootste wielerclub van het land. Het Casino Cycling Team Knokke telt ruim 1.200 leden, dat is enorm.”

Wie bij de start ook door zijn gedachten zal gaan, is wijlen burgemeester Leopold Lippens. De graaf haalde het wereldkampioenschap jaren geleden naar Knokke-Heist. “Weinigen weten dat, maar hij was wel degelijk een sportfanaat. Hij zou ongetwijfeld trots geweest zijn vandaag”, aldus Piet De Groote. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.