https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Brul mee met WK-supporterslied van de Kletse Kieten: ‘Remco en Wout gaan voor Goud’

Redactie KW

De Knokke-Heistse wielerclub De Kletse Kieten vond het niet kunnen dat de laatste jaren enkel onze nationale voetbalsterren konden rekenen op vocale ondersteuning tijdens grote toernooien en namen de verantwoordelijkheid om een WK-supporterslied te schrijven voor onze Begische wielerhelden. Hiermee willen ze Wout van Aert en Remco Evenepoel een laatste zetje geven om voor het goud te gaan tijdens het WK tijdrijden in Knokke-Heist op 19 september.

De Kletse Kieten kunnen niet alleen zingen, maar ook acteren want bij de meezinger hoort ook een hilarische videoclip. Wie de zoetgevooisde stemmen van de Kletse Kieten ft. Dj Torres wil horen en er niet voor terugschrikt om dagenlang met het refrein in het hoofd te zitten, kan het lied alvast hier beluisteren. Binnenkort kan het ook aan alle ‘partylijstjes’ worden toegevoegd want er komt ook een release op Spotify.

Positieve aandacht voor het WK en Knokke-Heist

“Met het supporterslied willen we met onze club op een positieve manier het WK wielrennen in de kijker zetten en de Belgische ploeg steunen. Het is uniek dat de 100ste verjaardag van een WK tijdrijden in onze gemeente plaatsvindt. Bovendien zit er in de Belgische ploeg met Evenepoel en van Aert zoveel talent dat we mogen dromen van een medaille. Dit mogen we dus absoluut niet geruisloos laten voorbijgaan.” “Mocht Remco trouwens nog twijfelen om deel te nemen aan het WK tijdrijden, dan hopen we dat we hem met ons lied hebben overtuigd”, vertelt voorzitter Michiel Declerck met een knipoog.

© gf

In het supporterslied komt een stukje ‘couleur locale’ aan bod en verwijzen de Kieten naar het unieke parcours en de rijke (amateur)wielrennerscultuur in Knokke-Heist. Wellicht zijn er nergens zoveel sportievelingen lid van een fietsclub in één gemeente en dat willen ze letterlijk naar buiten brengen. De Kletse Kieten zelf zijn de jongste wielerclub van Knokke-Heist maar in een paar jaar tijd zijn ze enorm gegroeid. Met meer dan 100 leden bewijzen ze dat Knokke-Heist zijn titel van sportieve gemeente alle eer aandoet.

Professionele aanpak

Hoewel de Kletse Kieten al meermaals hebben bewezen dat ze geen uitdagingen uit de weg gaan, was het opnemen van een WK supporterslied een hele uitdaging. Ze konden gelukkig rekenen op professionele ondersteuning van de lokale DJ Torres die vooral in het carnavalsmilieu zijn strepen al heeft verdiend. Dankzij de ondersteuning van het gemeentebestuur Knokke-Heist kon er ook een professionele opname en videoclip worden opgenomen.

© gf

“We zijn zelf zeer tevreden over het resultaat en benieuwd naar de reacties! We hebben tijdens de opnames enorm veel leute gemaakt en we hopen dat dit bij het publiek hetzelfde teweegbrengt”, lacht de voorzitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten