Brugge nog tot 2019 startplaats van eertse rit in lijn Driedaagse van West-Vlaanderen

© BELGA
Redactie KW

De organisatoren van de Driedaagse van West-Vlaanderen ‘Johan Museeuw Classics’, de eerste rittenkoers van het seizoen in ons land, zijn rond met hun rittenschema.

Er wordt op vrijdag 4 maart 2016 afgetrapt met een proloog. De etappekoers kent zijn ontknoping traditioneel in Ichtegem. Met Brugge werd een overeenkomst bereikt tot 2019 om als startlocatie te fungeren van de zaterdagetappe.

Voor de zesde keer zal er na een proloog van zowat 7 kilometer op en rond de Zeedijk van Middelkerke een eerste leiderstrui uitgereikt worden in de Driedaagse van West-Vlaanderen. Daags nadien is opnieuw Brugge de startplaats van de eerste rit in lijn met aankomst in het centrum van Harelbeke. “Wij hebben met de stad Brugge een overeenkomst tot en met 2019 verkregen om als startlocatie te fungeren van de eerste rit in lijn”, stelt Ignace Destorme. “De samenwerking tussen de Driedaagse van West-Vlaanderen en de Stad Brugge werd in 2011 opgestart. In 2011 en 2012 reden de renners vanuit Brugge richting Bellegem. In 2013 werd de etappe omgedoopt tot de Vlaamse Pijl-Luxauto, met aankomst in Harelbeke toen de vereniging uit Harelbeke aan boord kwam van de organisatie van de Driedaagse van West-Vlaanderen.”

De overeenkomst werd dinsdag tijdens de gemeenteraad van Brugge bekrachtigd. “We blijven vasthouden aan een open rennersdorp. Het is een vaste afspraak geworden voor de supporters. Ze kunnen zo de renners van zeer nabij aanschouwen”, klinkt het bij schepen van sport Annick Lambrecht van Brugge. “Die gemoedelijke sfeer is eigen aan de wielersport en we vinden het belangrijk dat die behouden blijft. Net voor de middag zullen de renners worden voorgesteld op het podium, waarna ze om 12.15 uur de eerste etappe aanvatten”.

De opvolger van Yves Lampaert, die dit jaar de eerste rittenkoers van het seizoen in ons land won, is gekend na de zondagrit met start aan de Vismijn van Nieuwpoort en aankomst in Ichtegem met daarin de passage van het Heuvelland met de Kemmelberg.

De ritten

Vrijdag 4 maart: Proloog in Middelkerke

Zaterdag 5 maart: Brugge-Harelbeke

Zondag 6 maart: Nieuwpoort-Ichtegem

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier