Brugge blaast Elfstedenronde nieuw leven in

Rob Discart (koersdirecteur), Rudy Vannieuwenhuyse (sportambassadeur Brugge), Bart Naeyaert (gedeputeerde West-Vlaanderen), Christoph Impens (Golazo Sport), Renaat Landuyt (burgemeester), Annick Lambrecht (schepen van sport) © (GD)
Redactie KW

De nieuwe wielerwedstrijd wordt op zondag 18 juni gereden, een dag ervoor zijn er ook tourritten voor wielertoeristen en een wedstrijd voor retrofietsen.

“In Brugge koesteren we het verleden om de toekomst te maken.” Zo opende burgemeester Renaat Landuyt de persvoorstelling van het nieuwe wielerevenement dat gepland is op 17 en 18 juni. Start is voorzien op de markt en aankomst op de Buiten Kruisvest. “Het wielerweekend wordt een tweedaagse met tal van activiteiten” vult schepen van sport Annick Lambrecht verder aan. “Op zaterdag staan twee tourritten voor wielertoeristen op stapel, 80 kilometer en 150 kilometer voor de geoefende rijders, alsook een wedstrijd voor retrofietsen met fietsen van vóór 1987.”

Kasseien en wind

De wedstrijd zelf wordt georganiseerd door Golazo Sports en Rob Discart is de koersdirecteur. “De elfstedenronde anno 2017 zal gekenmerkt worden door alle typische Vlaamse fenomenen als kasseien en wind” stelt hij. “Op het parcours zitten niet minder dan 17 kasseistroken. Het wordt dus in totaal een grote 20 kilometer dokkeren. Na de feestelijke start op de Markt van Brugge zetten de renners koers richting Oostkamp, waar op de N50 de officiële start zal plaatsvinden. Via Wingene, Tielt, Ardooie, Ingelmunster, Izegem, Roeselare, Hooglede, Staden, Houthulst, Diksmuide, Nieuwpoort, Middelkerke, Oudenbrug, Bredene, De Haan en Zuienkerke keert het peloton terug richting Brugge waar er nog twee plaatselijke rondjes van ongeveer 17 kilometer moeten gereden worden. In totaal net geen 200 kilometer, meer kan ook niet omdat deze elfstedenronde gecatalogeerd wordt als een 1.1 UCI wedstrijd” besluit hij.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier