De 26-jarige Antwerpenaar was zijn ploeggenoot Thomas De Gendt en uittredend kampioen Yves Lampaert (Quick-Step Floors) te snel af. De Gendt strandde op drie seconden van het goud. Lampaert was over 43,2 kilometer twintig seconden trager.

Xandro Meurisse zette met 54:21 een eerste richttijd neer. Frederik Frison dook daar met 53:47 als eerste onder. De Gendt was met 52:46 nog sneller. Alleen Campenaerts zou daar met 52:43 nog een habbekrats vanaf doen. Bij het eerste tussenpunt (14,4 km) was Lampaerts nog de snelste. Zowel De Gendt als Campenaerts volgden er op 15 seconden. Die laatste maakte het verschil in de tweede ronde. Bij het tweede tussenpunt (na 28,8 km) ging Campenaerts Lampaerts vijf seconden voor en volgde De Gendt op acht seconden.

Campenaerts plaatste zijn naam zo een tweede keer, na 2016, op de erelijst. Vorig jaar kon de Europese kampioen zijn kansen niet naar behoren verdedigen. In Chimay moest hij toen na een valpartij met zilver vrede nemen.

Yves Lampaert hoopt voldoende hersteld te zijn voor BK

"Ik ben heel fors aan de eerste ronde begonnen. Misschien te snel. De tweede ronde moest ik gas terug nemen. Ik lag de eerste ronde vijftien seconden voor, maar verloor er in de tweede twintig. Dan weet je al genoeg. Ik zou mijn titel niet verlengen", reageerde Lampaert.

Lampaert werd fel aangemoedigd door een pak fans langs de weg. "Misschien heb ik me wel wat gek laten maken door al die aanmoedigingen. Logisch. Je wil in eigen streek immers sterk presteren, maar ik had achteraf gezien beter moeten indelen. Ik hoop tegen zondag voldoende hersteld te zijn van deze inspanning. Ik heb de laatste tijd wat last van de luchtwegen. Afwachten hoe de titelstrijd komende zondag in Binche zal verlopen."

(Belga)

Top 10

1. Victor Campenaerts

2. Thomas De Gendt

3. Yves Lampaert

4. Laurens De Plus

5. Frederik Frison

6. Xandro Meurisse

7. Louis Vervaeke

8. Senne Leysen

9. Toon Aerts

10. Guillaume Van Keirsbulck

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Uitslag BK