Brons voor Julie Van De Velde op BK tijdrijden in Koksijde, Shari Bossuyt beste belofte

Julie Van De Velde legde beslag op de derde plaats op het BK tijdrijden in Koksijde. © foto Belga
Redactie KW

De overwinning op het BK tijdrijden in Koksijde ging bij de dames elite naar Lotte Kopecky, die zo zichzelf opvolgt. Ze had meer dan een minuut voorsprong op Sara Van de Vel en Julie Van De Velde uit Aartrijke. Bij de beloften was de overwinning voor Shari Bossuyt uit Bellegem.

Bij de dames elite heeft Lotte Kopecky haar favorietenrol op het BK tijdrijden in Koksijde waargemaakt. De wielrenster uit Assenede haalde het in 38’00” en had zo 1’01” voorsprong op triatlete Sara Van de Vel, die tweede werd. De derde plaats was voor Julie Van De Velde uit Aartrijke. Zij moest 1’09” toegeven op de Belgische kampioene. Ann-Sophie Duyck uit Hulste legde beslag op de vierde plaats. De plaatselijke Mieke Docx finishte voor eigen volk op de 20ste stek.

Shari Bossuyt was de beste belofte op het BK tijdrijden.
Shari Bossuyt was de beste belofte op het BK tijdrijden.© foto Bart

Bij de dames beloften ging de overwinning naar Shari Bossuyt. De Bellegemse finishte zesde algemeen en haalde het met 30 seconden voorsprong op haar ploeggenote Britt Knaven, de dochter van ex-prof Servais.

Brons voor Saartje Vandenbroucke bij de clubrensters.
Brons voor Saartje Vandenbroucke bij de clubrensters.© foto Bart

Bij de clubrensters ging de zege naar Fien Van Eynde. De Limburgse uit Tessenderlo haalde het voor Marijke De Smedt en Saartje Vandenbroucke uit Hollebeke.

Julie Van De Velde blikt terug op geslaagd BK

Julie Van De Velde mocht donderdag op het BK tijdrijden bij de vrouwen in Koksijde als nummer drie mee het podium op. “Ik denk dat ik best tevreden mag zijn met die derde plaats. Lotte Kopecky stak er, zoals iedereen wel had verwacht, met kop en schouders bovenuit. Met Sara Van de Vel was het knokken voor de tweede plaats. Ik keek steeds naar mijn wattagemeter om er een constant tempo in te houden. In de bochten pakte ik telkens een moment van recuperatie. Op de lange rechte stukken kon ik dan vol doorgeven. Dit was alvast een parcours voor grote motoren”, aldus Julie.

De wind zou een bepalende rol spelen in het Belgisch kampioenschap. “De wind vorig jaar in Middelkerke was net iets feller dan vandaag. Aan de kust is er echter altijd wind en dat ligt me niet zo goed. Ook het volledig vlakke parcours speelde niet in mijn voordeel. Ik heb het liever wat meer golvend. Ik ben dan ook heel tevreden met die derde plaats. Ik was ook vroeg gestart vandaag, dus dacht ik wel om nog ietwat terug te zakken in de stand, maar uiteindelijk bleek dat niet het geval. Mijn doel is dus geslaagd. Ik rijd binnenkort het Europees kampioenschap en hoop daar ook goed te presteren.” (Belga)

De volledige uitslag:

Uitslag-Dames-Elite

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier