Broer van Jelle en Jens Wallays wint Ronde van Spanje

Arne, hier temidden zijn broers Jens en Jelle
Redactie KW

De Stadenaar won weliswaar niet de rittenwedstrijd zélf, maar wel de pronostiek van Gitovu.

De wielergenen zitten duidelijk in het bloed van de familie Wallays, want als de prestaties niet met de benen geleverd worden, dan wel met ‘het koppeke’. In tegenstelling tot broers Jelle Wallays (Winnaar Dwars door Vlaanderen) en Jens Wallays (Belgisch beloftenkampioen), is Arne Wallays geen beroepsrenner. Arne loopt wel en werkte in het verleden nog duatlons af met zijn broer, maar zelf kruipt hij niet op de fiets.

Toch is de passie voor de wielrennerij present en die uit zich onder meer in de deelname aan pronostiekwedstrijden. Bij Gitovu, een initiatief van enkele Roeselaarse vrienden, kunnen liefhebbers gratis deelnemen aan een pronostiek voor de voorjaarsklassiekers en de drie grote rondes. Arne Wallays is er met ‘De Wally’s’ een vaste klant en steevast goed voor een knappe prestatie. Maar de ploeg die Arne voor de Vuelta opstelde, was wel héél sterk. Arne zette immers de top vijf van het eindklassement (Aru, Rodriguez, Majka, Quintana en Chaves) in zijn team en dat was goed voor de eindzege.

Het levert Arne een wieleroutfit van sponsor Krant van West-Vlaanderen op, dus voortaan kan hij samen met zijn broers op pad. Hij zal misschien niet de snelste, dan wel de stijlvolste zijn van de drie!

(FV)

>> www.gitovu.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier