Broer en zus Jin en Laney Vercaemst aan de start van oefentijdrit in Ruddervoorde

Jin en Laney Vercaemst kijken uit naar de oefentijdrit in het naburige Ruddervoorde. © foto Coghe
Redactie KW

Woensdag staan zowel nieuweling Jin als juniore Laney Vercaemst aan de start van de oefentijdrit in Ruddervoorde. Broer en zus houden er namelijk van om hun lichaam tot het uiterste te drijven in deze veeleisende discipline. Daarnaast zijn ze beiden gemotiveerd om dit seizoen nog enkele mooie resultaten te behalen.

De wielervereniging Apegem Sportief uit Ruddervoorde staat ieder jaar in voor de organisatie van enkele wielerwedstrijden, waaronder het PK tijdrijden. Door de corona werd die titelstrijd afgelast, maar de organisatoren bleven niet bij de pakken zitten. Woensdag organiseren ze een oefentijdrit, waarbij de liefhebbers zich kunnen uitleven in hun favoriete discipline. Ook broer en zus Jin (16) en Laney (18) Vercaemst staan aan de start, respectievelijk bij de nieuwelingen en de juniores.

Tijdrijden ligt me beter dan klimmen bijvoorbeeld. Ik vind het leuk om door die muur te gaan. Nu heb ik al een tweetal weken getraind in functie van de tijdrit en zelf hoop ik om top tien te rijden. Dat zou al mooi zijn”, aldus Laney Vercaemst, die uitkomt voor Waasland Security-Wase Zon CT.

Ook broer Jin heeft gezonde ambities voor de wedstrijd. “Als nieuweling moeten we wel starten met onze wegfiets, maar dat vind ik niet erg. Zoals Laney zegt is het leuk om alles te geven. Een tijdrit is kort, maar krachtig en dat ligt me. Meestal probeer ik toch één keer per week op mijn tijdritfiets te rijden. Onlangs deed ik eens zot en trainde ik er 105 kilometer mee”, vervolgt Jin, die rijdt voor FlandersColor Galloo Team.

Gezonde ambities

Jin en Laney zijn gemotiveerd om goed te presteren in de tijdrit. Daarnaast hebben ze ook elk hun eigen ambities in de resterende wegwedstrijden. “Voor de dames jeugd staan er jammer genoeg weinig wedstrijden op de kalender”, gaat Laney verder. “De komende maanden zal ik dus vaak bij de elites of nieuwelingen rijden. Ik wil gewoon zoveel mogelijk wedstrijden rijden en dan zie ik wel. Volgend jaar moet ik de overstap maken naar de elites. Dat wordt spannend, maar ik heb er zin in.”

Ook Jin heeft ambities voor de komende wedstrijden. “Sinds dit jaar kom ik uit voor een nieuwe ploeg. Ik heb voorlopig nog niet kunnen bewijzen wat ik in mijn mars heb, dus dat wordt mijn eerste doel. Ik wil bewijzen dat ik hun vertrouwen waard ben”, besluit Jin Vercaemst. (SD)

Werk tegen de klok in Ruddervoorde

Woensdag kunnen de nieuwelingen en junioren dames en heren in Ruddervoorde zichzelf testen in het werk tegen de klok. Deze tijdrit is een organisatie van Apegem Sportief. De vertrekuren zijn afhankelijk van het aantal deelnemers per categorie. Zowel de dames en heren juniores als heren nieuwelingen werken 13,9 km af, de dames nieuwelingen rijden 6,49 km.

Parcours (Torhoutsestraat, Westkantstraat, Sasputstraat, Torhoutsestraat) is verkeersvrij vanaf 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier