Brecht Verhoeyen herstelt van een dubbele polsbreuk

Brecht Verhoeyen. (foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Brecht Verhoeyen (29) was goed begonnen aan zijn derde seizoen als wielrenner, maar door een valpartij nog voor de start van de 3Bergenprijs staat de Ingelmunsternaar enkele maanden aan de kant. “Hopelijk kan ik tegen de zomervakantie opnieuw voluit koersen”, aldus de elite zonder contract van de Molenspurters Meulebeke.

“Ik had een heel goede voorbereiding op het seizoen achter de rug”, steekt Brecht Verhoeyen (29) van wal. “Ik was twee keer naar Spanje op stage geweest – een keer alleen en een keer met de ploeg – en begon met een heel goed gevoel aan het nieuwe seizoen. In het clubkampioenschap in Meulebeke en vlakbij mijn deur in Izegem reed ik vlot mijn wedstrijd uit. Ik merkte dat ik opnieuw een stap voorwaarts gezet had in mijn derde jaar als wielrenner. Ik rijd wel voor mijn plezier, maar het is toch tof om progressie te merken.”

De profwedstrijd in Izegem staat met stip in mijn agenda. Het is prachtig om voor eigen volk te kunnen koersen

Vooraleer hij begon te koersen, speelde Verhoeyen tot zijn 18de bij Cercle Brugge. Op zijn 23ste is hij gestopt met voetballen en kreeg hij de koersmicrobe te pakken door met wielertoeristen op pad te trekken. Via Jonas Viaene kwam hij in contact met de Molenspurters en besloot hij zijn kans te wagen in het wielerpeloton. “Alles verliep dus goed dit seizoen, tot ik nog voor de start van de 3Bergenprijs in Harelbeke tegen een paaltje knalde. Een dubbele polsbreuk was het resultaat. Gelukkig moest ik niet geopereerd worden, maar ik zat wel een kleine vier weken in het gips en moet sindsdien een brace dragen. Of ik mijn conditie onderhoud op de rollen? Ik ben daar geen zo’n fan van. (lacht) De dokter zal het misschien niet graag lezen, maar ik reed dus snel weer op de weg. Na drie weken had ik zelfs al een training van 200 km achter de rug. Al ben ik wel heel voorzichtig. Het gaat de goede richting uit met mijn pols. Heffen gaat nog niet zo goed, maar dat heb ik gelukkig niet nodig op mijn werk”, aldus de exploitatieverantwoordelijke bij Decathlon Kortrijk.

Criteriums rijden

“Ik hoop begin juli weer te kunnen koersen. Ik doe mijn best om er tegen dan weer te staan. Al train ik wel maar maximaal twaalf uur per week. De combinatie met mijn job gaat heel goed, al zal het werk altijd voorrang krijgen op de koers. Wat ik nog verwacht van dit seizoen? Ik hoop vanaf juli direct vlot mee te kunnen en mijn koersen even vlot te kunnen uitrijden als begin dit seizoen. En ik hoop ook af en toe eens in de aanval te kunnen trekken. Ik kijk vooral uit naar de criteriums, omdat die mij wel liggen. Daarnaast hoop ik eind augustus ook goed te presteren in GP de la Magne, een leuke koers in de Ardennen. En de wedstrijd op de Bosmolens en de profkoers in Izegem staan met stip in de agenda genoteerd. Het is prachtig om voor eigen volk te kunnen koersen”, besluit Brecht Verhoeyen. (SM)