Bossuyt wordt zesde in omnium op EK baanwielrennen

© (Foto BELGA)

Op de derde dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen vielen er geen Belgische medailles te noteren. Shari Bossuyt, zesde in de omnium, was de beste Belg van de dag.

Tijdens de middagsessie van de derde EK-dag klokten Noah Vandenbranden en Brent Van Mulders de dertiende en 22e tijd in de individuele achtervolging. De amper negentienjarige Vandenbranden verbeterde met 4:18.299 zijn persoonlijke besttijd. De Italiaan Jonathan Milan veroverde tijdens de avondsessie Europees goud op de individuele achtervolging.

In het omnium voor vrouwen blonk Shari Bossuyt uit in de afvallingskoers, die ze als tweede afsloot. Met verder ook een elfde plaats in de scratch, een negende in de temporace en een puntenloze afsluitende puntenkoers eindigde de 21-jarige West-Vlaamse uiteindelijk op de zesde plaats, met 82 punten. De Europese titel ging voor de derde keer naar de dominante Britse Katie Archibald.

Lindsay De Vylder tot slot werd dertiende in de scratch. De 26-jarige Oost-Vlaming probeerde halfweg met een flinke inspanning een winstronde te nemen, maar slaagde daar niet in. De Portugees Rui Oliveira lukte dat wel, en hij hield daar de Europese titel aan over.

Vrijdag komen er tijdens de vierde dag van de Europese kampioenschappen baanwielrennen in Grenchen Belgen in actie in de individuele achtervolging en de puntenkoers (vrouwen) en het omnium (mannen).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.