Maandag heeft bondscoach Rik Verbrugghe een deel van de Belgische selectie voor het WK wielrennen in Yorkshire bekend gemaakt. De bondscoach selecteert Yves Lampaert voor de tijdrit op woensdag 25 september. Naast Lampaert nemen ook Europees kampioen Remco Evenepoel en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts deel aan de tijdrit.

Voor de wegrit op zondag 29 september heeft de bondscoach ook al vijf namen bekend gemaakt. Zijn er al zeker bij in Yorkshire: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Oliver Naesen en Remco Evenepoel. Op de drie andere geselecteerden is het nog even wachten. Bondscoach Rik Verbrugghe wacht daarvoor de slotweek van de Vuelta en de Canadese WorldTourkoersen af om het team te vervolledigen. Volgende week maandag 16 september hakt hij de laatste knopen door.

Naast Yves Lampaert zijn er nog heel wat West-Vlamingen geselecteerd. Hieronder een overzicht.

Tijdrijden

Juniores: Lars Van Ryckeghem (Aartrijke)

Mixed Relay: Valerie Demey (Oostkamp), Julie Van De Velde (Aartrijke)

Reserve: Jonas Rickaert (Beveren-Roeselare)

Dames: Ann-Sophie Duyck (Hulste), Julie Van De Velde (Aartrijke)

Weg

Dames juniores: Jade Lenaers (Markegem)

Reserve: Lotte Popelier (Ruddervoorde)

Juniores: Ramses Debruyne (Marke), Alex Vandenbulcke (Izegem)

Beloften: Stan Dewulf (Stavele)

Dames elite: Valerie Demey (Oostkamp), Julie Van De Velde (Aartrijke)

Profs: nog drie namen te kiezen, met mogelijks Sep Vanmarcke, Yves Lampaert, Xandro Meurisse, Jelle Wallays, Tim Declercq...

Maandag heeft bondscoach Rik Verbrugghe een deel van de Belgische selectie voor het WK wielrennen in Yorkshire bekend gemaakt. De bondscoach selecteert Yves Lampaert voor de tijdrit op woensdag 25 september. Naast Lampaert nemen ook Europees kampioen Remco Evenepoel en werelduurrecordhouder Victor Campenaerts deel aan de tijdrit.Voor de wegrit op zondag 29 september heeft de bondscoach ook al vijf namen bekend gemaakt. Zijn er al zeker bij in Yorkshire: Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Dylan Teuns, Oliver Naesen en Remco Evenepoel. Op de drie andere geselecteerden is het nog even wachten. Bondscoach Rik Verbrugghe wacht daarvoor de slotweek van de Vuelta en de Canadese WorldTourkoersen af om het team te vervolledigen. Volgende week maandag 16 september hakt hij de laatste knopen door.Naast Yves Lampaert zijn er nog heel wat West-Vlamingen geselecteerd. Hieronder een overzicht.