Bondscoach laat Klaas Vantornout thuis, Michael Vanthourenhout is er wel bij

In het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx in Gent is maandagmiddag de Belgische selectie bekendgemaakt voor het WK veldrijden.

© BELGA

Bondscoach Rudy De Bie selecteerde alvast zes namen bij de mannen elite: Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. Na de wereldbekermanche in Hoogerheide van komende zondag wordt Tim Merlier aan de selectie toegevoegd, indien Van Aert de WB-eindzege pakt. Klaas Vantornout is er niet bij op het WK.

België heeft recht op zes deelnemers aan het WK, dat op 30 en 31 januari plaatsvindt in Heusden-Zolder. Dat worden er zeven als Van Aert volgende week zijn leidersplaats in de wereldbeker vasthoudt. Met een voorsprong van 21 punten op de Nederlander Lars van der Haar lijkt dat gewonnen spel.

De selectie: Tom Meeusen, Sven Nys, Kevin Pauwels, Laurens Sweeck, Wout van Aert en Michael Vanthourenhout. De zevende plaats is voor Tim Merlier als Wout van Aert de wereldbeker wint.

Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) kan leven met de niet-selectie. “Dit is een logische beslissing”, geeft hij toe in een persmededeling van zijn ploeg. “Dat heb ik ook aan Rudy gezegd. Ik wens de Belgen veel succes op het WK.”

Twee keer al won Vantornout zilver op een WK en voor het eerst sinds het WK in Zeddam in 2006 is de 33-jarige West-Vlaming er niet bij. “Ik heb altijd voor mooie resultaten gezorgd en dat geeft me veel voldoening”, laat hij optekenen. “Maar nu ken ik mijn slechtste seizoen en zijn de jongeren gewoon beter. Mijn goede eindejaarsperiode kon ik niet doortrekken. De voorbije twee weken waren opnieuw ondermaats. Wat er fout liep, weet ik niet, maar ik ben natuurlijk nog gemotiveerd voor wat komt. De wedstrijden die nog volgen na het WK, zal ik voorbereiden met een stage in het Spaanse Calpé.”

Ook ploegmaat Gianni Vermeersch voelde zijn niet-selectie aankomen. “Natuurlijk ben ik wat ontgoocheld, maar ik had me al een beetje voorbereid op dit nieuws. Ik had dit verwacht, al hoopte ik dat het laatste plaatsje pas na Hoogerheide zou worden toegekend. Ik ben net te laat aan een betere periode gestart, anders zat er misschien meer in. Maar ook na het WK komen er veel wedstrijden die me liggen. Mijn seizoen tot dusver is niet echt geslaagd, dat zal ook niet meer lukken, maar ik wil het wel nog een mooi einde geven.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.