Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate hoopt tegen de zomer weer voluit te kunnen koersen

Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate is een bende vrienden die naast de wegkoersen ook geregeld granfondo’s meepikt.© gf
Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate is een bende vrienden die naast de wegkoersen ook geregeld granfondo’s meepikt.© gf
Stijn Moerman

Meer dan een handvol koersen hebben de renners van Body & Bike-BMB Boekhouding-The Rock Real Estate vorig seizoen niet gereden, maar ze lieten het niet aan hun hart komen. “Voor ons is het dan ook niet meer van moeten, we zijn een bende vrienden die zich willen amuseren op de fiets”, aldus Mathias Delameilleure, die met The Rock Real Estate een nieuwe naamsponsor mocht verwelkomen.

“Het is voor iedereen een speciaal jaar geweest, maar we hebben er het beste van gemaakt en meegepikt wat we konden”, blikt de 34-jarige Mathias Delameilleure kort terug. “Ikzelf heb vorig jaar maar een drietal koersen gereden en één granfondo, die ik gelukkig nog won. Ook de rest van de ploeg kwam aan niet veel meer koersdagen. Dat was vooral voor Ward Lapiere een tegenvaller, want het seizoen ervoor had hij door een rugwervelbreuk ook al bijna niet gekoerst. Maar we zijn allemaal 30+, dus is deze situatie iets minder erg. We hebben onze tijd al gehad. Maar voor de jeugd is dit verschrikkelijk.”

Ondanks corona mocht het wielerteam een extra naamsponsor verwelkomen. “Dat klopt. Ex-prof Peter Ronsse, die ik al meer dan 15 jaar ken, had interesse om in de koers actief te zijn met zijn immo The Rock Real Estate en op die manier was alles snel in orde. Een leuk extraatje, al kenden we zeker geen financiële problemen door corona. Het voordeel van een kleine vriendenploegje te zijn met trouwe sponsors”, aldus de Rumbekenaar van Body & Bike Delameilleure.

Twee nieuwkomers

Het team trok met Laurens Delameilleure – broer van – en Lowie Vaneeckhout twee nieuwe namen aan. “Mijn broer hervat voor de fun, Lowie is dan weer redelijk ‘nieuw’ in de koers. Hij begon pas vijf jaar terug met fietsen. Maar hij is enorm fanatiek. In tegenstelling tot de rest van het team is hij tenger gebouwd. Hij richt zich dan ook op de zwaardere granfondo’s, in combinatie met af en toe een wegkoers. Ambitie om een grote ploeg te worden hebben we zeker niet. We zijn een vriendengroep en willen ons vooral amuseren.”

“Hopelijk kunnen we vanaf mei weer koersen, maar het wordt moeilijk. Veel granfondo’s zijn al geannuleerd en ook bij de Wielerbond staan er niet veel koersen op de kalender. En om dan tussen 175 renners te moeten rijden… Dat zegt ons niet veel. Maar ik vrees dat de tijd van pure kermiskoersen met 40-50 renners voor een tijdje achter de rug zal liggen. Laat ons vooral hopen dat we in de zomer weer voluit kunnen koersen, ook voor de sponsors zou dat heel leuk zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.