Bo Vandermeulen herbegonnen met crossen met ‘dank’ aan corona

Bo Vandermeulen. © gf
Redactie KW

Na een aantal jaar is Bo Vandermeulen (22) terug van weggeweest in de veldritwereld. De Harelbeekse stopte enkele jaren geleden met crossen om zich op haar studies te concentreren, maar deze zomer kreeg ze de smaak helemaal opnieuw te pakken.

In 2016 stopte Bo met veldrijden om zich te gaan concentreren op haar studies kinesitherapie aan Universiteit Gent. Afgelopen zomer kwam er plots meer tijd vrij, door onder meer stages die door corona afgelast werden. Zo vond ze opnieuw de fiets terug en intussen heeft ze besloten weer in competitie te gaan crossen. Het oorspronkelijke plan was om vooral bij de LRC te rijden, maar uit vrees voor vele afgelastingen nam ze ook een vergunning bij de dames elite. Dat blijkt een goede zet, want voorlopig is dat de enige damescategorie die wél nog mag crossen. De eerstvolgende wedstrijd op haar kalender is de Caps Urban Cross in Kortrijk.

“Dit weekend is er ook nog cross in Leuven, maar dat is gewoon niet haalbaar met de bakkerij thuis. Kortrijk wordt volgens mij echt een leuke cross, sowieso ook omdat het dicht bij huis is. Vorig jaar heb ik er natuurlijk nog niet gereden, maar ik heb het wel op tv gevolgd. Het zag er toen al een technisch parcours uit en dat zou me wel moeten liggen.”

Amuseren

Dit seizoen heeft de 22-jarige veldrijdster al een viertal crossen achter de rug. Spectaculaire uitslagen heeft ze niet gehaald, maar dat hoeft voor haar ook niet. “Ik train zeker niet zoals het eigenlijk zou moeten om volop mee te draaien met de dames elite. Ik doe het vooral om me te amuseren, ik ben blij dat ik opnieuw aan het fietsen ben, maar de uitslagen zijn zeker niet van belang voor het ogenblik. Ik ben dus sowieso tevreden met de wedstrijden die ik al heb kunnen rijden dit seizoen.”

De Harelbeekse kwam jaren geleden in het wielrennen terecht via haar broer Niels, die twee jaar geleden een punt zette achter een carrière van zeven jaar. Hun neef Gianni en nicht Shari Bossuyt zijn overigens ook geen onbekenden in het wielermilieu. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier