BK wielrennen voor junioren in Middelkerke afgelast

© LC
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Middelkerke heeft het BK wielrennen voor junioren, dat zou plaatsvinden op 5 september, afgelast.

“Middelkerke nam zich voor om verschillende BK’s te organiseren. Elk jaar een BK. Maar daar moet nu op teruggekomen worden. Het coronavirus gooit ook hier roet in het eten: stewards en politiemensen worden voor coronagerelateerde taken ingezet en koersen met een beperkt publiek, maar een hoge verkeerstol, is niet wenselijk.”

“Voor een fietsgekke gemeente wilden we koste wat het kost de wedstrijd laten doorgaan”, klinkt het bij schepen van Sport Henk Dierendonck. “Maar de coronapandemie laat het niet toe. Eerder moest het gemeentebestuur andere grote activiteiten in september annuleren, waaronder het populaire Bier aan Zee en Landbouwweekend. Voor het BK werden nog oplossingen gezocht. De wil is er, maar praktisch werd het moeilijk. Zeker als je zware verkeersmaatregelen dient te hanteren, zonder dat inwoners en verblijvers de koers langs het parcours kunnen volgen.”

Het wordt nu uitkijken naar volgend jaar voor het BK trial en vooral naar 2022 met het Belgische kampioenschap veldrijden en het BK op de weg. (PBM/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier