BK wielrennen in Wielsbeke start een halfuur vroeger

Het startschot van het Belgisch kampioenschap wielrennen in Wielsbeke zal op zondag 29 juni een halfuur vroeger worden gegeven dan oorspronkelijk gepland.

Dit is de folder die de inwoners van Groot-Wielsbeke en een deel van Oostrozebeke dezer dagen in de bus krijgen. (GF)

Sporza, dat het BK live in beeld brengt, wil namelijk tijdig kunnen starten met de uitzending van het WK voetbal. Het peloton zal zich omstreeks 11.30 uur op gang trekken ter hoogte van het gemeentehuis.

Zondag 29 juni is de tweede dag van de kwartfinales op de Wereldbeker voetbal in Brazilië. De eerste van twee wedstrijden die avond wordt gespeeld om 18 uur. Wellicht komt daarin Spanje of Nederland in actie en dus wil de VRT, dat de uitzendrechten voor het WK bedong, geen risico lopen. “Afhankelijk van de snelheid zal de winnaar kort voor of kort na 17.15 uur de finishlijn overschrijden. We hebben dan nog een halfuurtje om ook de podiumceremonie nog in de uitzending te krijgen”, aldus Benikt Planckaert, voorzitter van de organiserende vzw Cycling Wielsbeke. “Omdat de grote schermen er toch staan, zullen we trouwens de WK-wedstrijd van de Rode Duivels op donderdag 26 juni tegen Zuid-Korea vertonen op de weide voor het kasteel.” Het BK wordt in een studio vlakbij de aankomst omkaderd door Karl Vannieuwkerke.

(TVW)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, edities De Weekbode Tielt en Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.