BK veldrijden : Eli Iserbyt verwacht open strijd bij beloften

© BELGA
Redactie KW

“Er zijn meerdere kanshebbers”, zegt de renner uit Bavikhove. “Ik ben één van de titelkandidaten, samen met nog enkele ploegmaten en Daan Hoeyberghs. We moeten er alles aan doen om de titel in de ploeg te houden.”

Eli Iserbyt heeft de voorbije jaren een mooie reeks op het Belgisch kampioenschap opgebouwd. De renner uit Bavikhove kan zich zondag voor een zesde keer op rij tot Belgisch kampioen kronen. Eerder won hij bij de aspiranten (14j), twee keer bij de nieuwelingen en twee keer bij de junioren.

Acht overwinningen staan er al op de teller, in zijn eerste jaar als belofte. Meer dan hij had verwacht. “Het loopt goed”, geeft hij toe. “Het was vervelend dat ik twee keer viel de voorbije weken en uit de wedstrijd moest stappen (in Heusden-Zolder en Diegem). Ik blij dat ik in de cross in Leuven terug dat goede gevoel heb opgedaan.”

Live op Sporza, als belofte, dat gebeurt niet vaak als jonge crosser

Iserbyt reed zich met een vijfde plaats in Leuven inderdaad in de kijker bij de profs. “Ik wilde zo veel mogelijk in beeld komen”, zegt hij daarover. “Live op Sporza, als belofte, dat gebeurt niet vaak als jonge crosser en dat was toch wel een kinderdroom van mij. Ik ben blij dat het daar goed draaide. Ik denk wel dat ik komende zondag zeker op het podium mag mikken. Het is niet echt een parcours dat me ligt en er zal veel tactiek bij komen kijken“, merkt hij wel op. “We moeten het ploegenspel zeker spelen en proberen de titel in het team te houden. Wie Belgisch kampioen wordt maakt niet uit, als we maar naar huis gaan met die titel. Ik ben ook nog maar eerstejaars. Ik denk dat ik meer op het WK in Heusden-Zolder moet mikken en dat Lille iets te snel zal zijn voor mij.”

Iserbyt ziet drie à vier kanshebbers op de zege. “Mijn ploegmaten Quinten Hermans (al Europees kampioen) en Thijs Aerts. Hij is iemand die in het tweede deel van het seizoen altijd goed voor de dag komt. En dan is er nog Daan Hoeyberghs van BKCP-Corendon. Hen zal ik in het oog moeten houden.”

Overigens wacht hem daags na het BK nog een zwaardere klus, dan volgt zijn eerste examen. Iserbyt studeert rechten en koos ervoor om dat examen niet te verplaatsen. “Ik heb een topsportstatuut”, zegt hij. “En ik kon voor een andere datum kiezen, maar mits een goede planning moet dat examen op maandag wel lukken.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier