BK-brons en Belgische titel bij U23 voor Shari Bossuyt

Shari Bossuyt was de beste belofte op het BK. © foto a-Bart
Stijn Moerman

Op het Belgisch kampioenschap in Anzegem kleurden Lotte Kopecky en Jolien D’hoore de koers. In de laatste kilometers kon Shari Bossuyt uit Bellegem de aansluiting maken, goed voor brons bij de elite en de Belgische titel bij de beloften.

“Ik heb alles gegeven op de laatste passage van de Tiegemberg en kon uiteindelijk de aansluiting maken bij het kopduo. Al was het beste er dan wel vanaf”, lacht Shari Bossuyt. “Ik besloot om zo goed mogelijk mee te rijden met hen. In de sprint was ik sowieso kansloos, maar dan was ik tenminste zeker van mijn derde plaats. Dat ik zo ook die Belgische titel bij de beloften in de wacht sleep, is een mooi extraatje. Het speelde wel in mijn achterhoofd, maar het was zeker geen doel. Deze bronzen medaille schat ik toch wat hoger in dan die titel bij de beloften. Het is prachtig om naast twee zo’n kleppers op het podium bij de elite te mogen staan. Meer zat er zeker niet in, tenzij ik misschien van in het begin met hen op pad had kunnen gaan.” Bij de beloften was het zilver voor Nathalie Bex, het brons voor Kiona Crabbé.

Naast het podium bij de elite en beloften was er ook een Belgische trui voor clubteams, voor meisjes die dus geen deel uitmaken van een UCI-team. Daarin haalde Elise Vander Sande het voor Joyce Vanderbeken uit Zwevegem en Saartje Vandenbroucke uit Ardooie, die roots heeft in Hollebeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.