BinckBank Tour wordt korter en krijgt nieuw parcours: aankomst in Ardooie in gevaar

Het podium in Ardooie met Jasper Stuyven in 2018. © JM
Redactie KW

De BinckBank Tour (BBT), waarbij een rit voorzien was in de provincie West-Vlaanderen, krijgt een andere plaats op de herwerkte wielerkalender.

De Ronde van de Lage Landen, zoals de koers wel eens genoemd wordt, is nu gepland van 29 september tot 3 oktober. Dit betekent vijf ritten in plats van de zeven ritten die aanvankelijk geprogrammeerd stonden.

Door het samenballen van de kalender vallen enkele ritten van de BBT samen met andere wielerevenementen. De BBT staat netjes nà de wereldkampioenschappen. Maar de BBT valt dan weer samen met de Waalse Pijl op 30 september. En op 3 oktober voorziet men de start van de Giro. Een dag na de slotetappe van de BBT is er dan Luik-Bastenaken-Luik.

Parcours wordt hertekend

De oorspronkelijke datum van de BBT was van 31 augustus tot 6 september met ritaankomst in Ardooie en start in Blankenberge op 3 september. Dit mogen we vergeten. Naar wij van Eddy Van Geyte van de BinkBank Tour vernemen, is de organisatie bezig met het hertekenen van het parcours. In de komende weken zal duidelijk worden of Ardooie een aankomstplaats wordt en wanneer. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier