Binck Bank Tour worstelt met Covid-19

Sam Bennett won vorig jaar de spurt. Hij roert sindsdien rond op een fiets van Ardooise makelij. © (Foto JM)
Redactie KW

De Binck Bank Tour, die op dinsdag 29 september van start gaat in Blankenberge om in Ardooie over de aankomstlijn te bollen, wordt in de war gestuurd door Covid-19.

We staken ons licht op bij Eddy van Geyte van Binck Bank België. “De steeds veranderende maatregelen rond Covid-19 bezorgen de organisatie van de Binck Bank Tour uiteraard kopzorgen. Publiek zal er dit jaar niet toegelaten worden. Ook het VIP-dorp zal beperkt zijn. In Ardooie kan en mag het alvast niet.”

Over het VIP-gebeuren in de Ark en de aanpak in Ardooie had zopas een bijeenkomst plaats in het gemeentehuis. Dit gebeurde in aanwezigheid van organisator Golazo. Charlotte Vanhecke die voor de technische dienst de organisatie nauwkeurig volgt : “De VIP in de Ark wordt georganiseerd volgens de coronarichtlijnen. Dit gebeurt in overeenstemming met de organisatie Golazo en volgens hun protocol.”

Voor de horeca en voor de bewoners van het parcours is de aankomst steeds een heel evenement. Ook voor hen is het afwachten wat de coronaveiligheidsmaatregelen zullen inhouden. Voor zowel de horeca als voor de particulieren betekent dit momenteel de bubbels. Voor de horeca komt daar nog de registratieplicht én de mondmaskerregeling bovenop.

In elk geval bevestigen de gemeente Ardooie en de organisatie dat er koers is op 29 september.

(JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.