Binck Bank Tour start dit jaar in Blankenberge

De stad Blankenberge tekende in februari een nieuwe overeenkomst voor twee jaar. © (Foto WK)
Redactie KW

Aanvankelijk stond het wielerevenement gepland van 31 augustus tot en met 6 september, maar door de coronapandemie werd het uitgesteld naar eind september.

De wedstrijd telt dit jaar geen zeven maar vijf etappes. De eerste etappe, op dinsdag 29 september, gaat van Blankenberge naar Ardooie over iets meer dan 150 kilometer. Het startschot wordt gegeven op de parking van Sea Life.

“Een noodzakelijke wijziging aangezien het anderhalvemeteren op de Grote Markt quasi onmogelijk is”, zegt de Blankenbergse schepen voor Sport Nadia Cloetens (N-VA). Volgens de maatregelen mogen maximum 400 personen samenkomen, maar de start van de BinckBank Tour trekt jaarlijks heel wat meer volk.

Daarom werd er beslist dit jaar geen evenement te koppelen aan de start van de etappe. “Zo kunnen we aanwezige wielerliefhebbers beter spreiden en moeten we ze niet samenbrengen op één locatie. De renners zullen bij de start eerst een lokale omloop van ruim 21 kilometer in en rond Blankenberge rijden”, aldus Cloetens.

Er is ook een eerste tussensprint voorzien ter hoogte van Corsendonck Duinse Polders. “Dat het geen feestelijk gebeuren wordt zoals de voorgaande jaren hadden we zien aankomen, maar dat maakt ons niet minder trots om het startschot te mogen geven. We zijn blij dat we de BinckBank Tour opnieuw mogen verwelkomen in onze stad en kijken met een positieve blik vooruit naar volgend jaar. De renners wensen we veel succes toe”, klinkt het nog.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier