Bevestigt John-Ross Clauw in 2019?

Een van de absolute smaakmaker van 2018 was zonder twijfel John-Ross Clauw. De talentvolle belofte uit Handzame was in het regionale circuit niet uit de top tien weg te slaan, werd derde op het provinciaal kampioenschap in Bredene, boekte een zege in Kortemark en werd derde in de eindstand van WestSprint. Samen met vind! Cycling Project wil John-Ross de prestaties van vorig seizoen bevestigen en nog een stap vooruit te zetten.

John-Ross met zijn moeder Perla Booc en stiefvader Johan Vercaigne en supporters Kristof Willaert en Daisy Cortuna. (foto Coghe) © Foto Coghe

“Na mijn minder seizoen in 2017 heb ik er even aan gedacht om te stoppen, maar Ivan kon mij overtuigen om het bij zijn team nog een kans te geven”, steekt John-Ross Clauw (22) van wal. “Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad, want ik mag terugblikken op een heel mooi seizoen in 2018. Veel renners zouden er meteen willen voor tekenen. Niet dat ik veel gewonnen heb, maar ik heb een heel seizoen lang regelmatig gepresteerd. Vooral in de zomer was ik op mijn best en was het heel plezant rijden. Bovendien heb ik bijna geen pech gekend, een perfect seizoen dus.”

WestSprint

“Het was ook een hele eer om derde te worden in de eindstand van WestSprint. Dat had ik niet verwacht, ik hoopte vooral op een toptiennotering. Alleen spijtig dat ik op het einde nog mijn tweede plaats kwijtspeelde aan Abram Stockman omdat hij met zijn ploeg een ruimer programma had op het einde van het seizoen. Wat me uiteindelijk het meest is bijgebleven van vorig seizoen? Mijn derde plaats op het PK. Eigenlijk had ik die dag altijd moeten winnen, maar ik heb te veel naar de verkeerde renner zitten kijken, waardoor ik Tuur Deprez en Gilles Borra vooraf moest laten gaan. En ook Zillebeke zal ik niet snel meer vergeten. Het was een van mijn beste koersen van het jaar. Ik voelde me echt goed en in volle finale plaatste ik nog een demarrage. Ik reed meer dan 50 km per uur, maar toch werd ik nog gepakt. Ik heb misschien iets te lang getwijfeld, maar het was natuurlijk ook een heel sterk deelnemersveld.”

Of ik aanbiedingen van andere teams gekregen heb? Een paar, maar ik zit goed bij vind! Cycling Project

“Of ik aanbiedingen van andere teams gekregen heb? Een paar, maar ik zit goed bij vind! Cycling Project. Er heerst hier een familiale sfeer en we zijn een echte bende vrienden. We amuseren ons samen en dat is ook heel belangrijk. Ik ben nog heel fanatiek met de koers bezig, maar plezier beleven staat centraal. Het is en blijft een hobby.”

“De voorbereiding op het nieuwe seizoen is alvast goed verlopen tot nu toe. Nu komt het erop aan om mij nog drie weken te verzorgen zodat ik gezond en wel aan het nieuwe seizoen kan beginnen. Mijn aanpak is alvast dezelfde als vorig seizoen. Met Marc Hemeryck (training) en Paul Hoornaert (voeding) heb ik alvast twee prima begeleiders.”

Regelmatig zijn

“Mijn verwachtingen? Ik hoop opnieuw even regelmatig voor de dag te komen, maar het nu iets meer te kunnen afmaken. Vorig seizoen was het net iets te vaak net niet. Ik ben geen echte killer, maar met een jaartje meer ervaring… In de regionale koersen is het wel iets anders rijden dan in de interclubs, maar het is wel heel plezant. En dan is er nog een verschil tussen koersen in het voorjaar in vergelijking met in de zomer. Het PK wordt opnieuw een hoofddoel en daarnaast hoop ik met de ploeg ook goed te presteren in de interclubs. We rijden er niet zo heel veel, maar we willen ons wel tonen als we eraan deelnemen. We beschikken over een sterke kern en de sfeer zit heel goed. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig om er een mooi seizoen van te maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.