Vorig jaar ging de zege er naar Mathieu Van der Poel die won voor Wout van Aert en Quinten Hermans. Laatstgenoemde pakte drie ritzeges en het eindklassement van de Luxemburgse rittenkoers Flèche du Sud. De renner van Telenet-Baloise Lions keerde terug uit de Verenigde Staten met een negende (Iowa) en een zesde plaats (Waterloo).

"Tijdens de heenvlucht had ik al wat last aan de rug. Dat is er ginds in Amerika niet beter op geworden. Vandaar een verklaring voor mijn misschien wel ietwat tegenvallende resultaten. Bovendien kregen we in Waterloo nog eens af te rekenen met een loodzwaar parcours waardoor mijn pijnlijke rug nog wat extra belast werd", geeft Quinten Hermans mee.

"Vorig jaar moesten we in Meulebeke opboksen tegen twee sterke mannen: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Die zijn er dus nu niet bij en het zal uitkijken worden wat mannen als Toon Aerts en Eli Iserbyt ervan maken. Laatstgenoemde kon vorig jaar samen met mij het langst weerwerk bieden. Bovendien rijdt hij er voor zijn eigen fans, wat een extra motivatie voor hem zal zijn. Ikzelf kijk wel waar ik uitkom na een periode van kommer en kwel met een opspelende rug", verduidelijkte Hermans.

Ook Tim Merlier is niet van de partij in Meulebeke. De Belgische kampioen op de weg stelt zijn rentree in het veld immers nog wat uit en wil zijn tricolore trui nog wat langer showen.

Bij de vrouwen ging de zege vorig jaar naar Sanne Cant die het haalde voor Ellen Van Loy en Loes Sels. De wereldkampioene rijdt in Meulebeke haar eerste cross van het seizoen.

(Belga)

Vorig jaar ging de zege er naar Mathieu Van der Poel die won voor Wout van Aert en Quinten Hermans. Laatstgenoemde pakte drie ritzeges en het eindklassement van de Luxemburgse rittenkoers Flèche du Sud. De renner van Telenet-Baloise Lions keerde terug uit de Verenigde Staten met een negende (Iowa) en een zesde plaats (Waterloo). "Tijdens de heenvlucht had ik al wat last aan de rug. Dat is er ginds in Amerika niet beter op geworden. Vandaar een verklaring voor mijn misschien wel ietwat tegenvallende resultaten. Bovendien kregen we in Waterloo nog eens af te rekenen met een loodzwaar parcours waardoor mijn pijnlijke rug nog wat extra belast werd", geeft Quinten Hermans mee."Vorig jaar moesten we in Meulebeke opboksen tegen twee sterke mannen: Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Die zijn er dus nu niet bij en het zal uitkijken worden wat mannen als Toon Aerts en Eli Iserbyt ervan maken. Laatstgenoemde kon vorig jaar samen met mij het langst weerwerk bieden. Bovendien rijdt hij er voor zijn eigen fans, wat een extra motivatie voor hem zal zijn. Ikzelf kijk wel waar ik uitkom na een periode van kommer en kwel met een opspelende rug", verduidelijkte Hermans.Ook Tim Merlier is niet van de partij in Meulebeke. De Belgische kampioen op de weg stelt zijn rentree in het veld immers nog wat uit en wil zijn tricolore trui nog wat langer showen.Bij de vrouwen ging de zege vorig jaar naar Sanne Cant die het haalde voor Ellen Van Loy en Loes Sels. De wereldkampioene rijdt in Meulebeke haar eerste cross van het seizoen.(Belga)