Benjamin Verraes snelste van 153 renners in Wijnendale-Torhout

Benjamin Verraes na zijn zege bij de elite zonder contract en U23 in Wijnendale. © JS
Johan Sabbe

Liefst 153 renners aan de start van de wielerwedstrijd voor U23 en elite zonder contract zondagnamiddag in Wijnendale-Torhout. De Oost-Vlaming Benjamin Verraes boekte zijn tweede zege van het seizoen.

De man uit het dorpje Moortsele klopte in een spurt met twee Liam Slock uit Lochristi. Hij won met enkele lengten voorsprong.

Weinig organisatoren die de concurrentie met de wielerklassieker Gent-Wevelgem aandurfden en bijgevolg veel renners voor de wedstrijd van voorzitter Robert Pollin en de overige bestuursleden van Wijnendale Sportief.

Na een aantal ronden gingen John-Ross Clauw uit Handzame en Jonathan Breyne uit Bellegem ervandoor. Half koers kregen ze het gezelschap van andere renners, wat uiteindelijk resulteerde in een kopgroep van vijftien. Dat gezelschap ging de laatste ronde in van een door de sterke wind lastige wedstrijd. In extremis konden Liam Slock en Benjamin Verraes nog ontsnappen en voor de overwinning spurten. Daarin stond er geen maat op laatstgenoemde. Luttele momenten later eindigde de aanvalslustige John-Ross Clauw als derde. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier