Benjamin Verraes is de publiekstrekker in het 22ste GSI-criterium in Poperinge

Benjamin Verraes won eerder dit seizoen al in Meulebeke. © VDB
Redactie KW

Er verschijnt vrijdagavond een pak mooi volk aan de start van het 22ste GSI-kermiscriterium van Poperinge. Maar dé naam die het meest in het oog springt, is die van Benjamin Verraes. De gepatenteerde veelwinnaar groeide op in de streek rond Poperinge en wist het criterium al twee keer eerder te winnen!

Benjamin Verraes mag dan al een tijdje in Oost-Vlaanderen wonen, hij trekt nog steeds met veel plezier naar onze provincie om er een koers mee te pikken. Met Poperinge heeft hij trouwens een nog hechtere band, want het is daar dat hij een groot deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. “Of ik nu een West- of Oost-Vlaming word genoemd, daar lig ik echt niet wakker van”, lacht de naar Moortsele uitgeweken Menennaar. “Maar het is wel zo dat ik mijn roots niet gauw zal vergeten en ik vind het heel plezant om nog eens terug te keren naar de stad waar ik ben opgegroeid. Dus ja, ik trek heel gemotiveerd naar Poperinge!”

Derde zege

De concurrentie is gewaarschuwd. De topper van het VDM-Trawobo CT weet trouwens wat nodig is om te winnen in de straten van de Hoppestad. Verraes was er namelijk al twee keer eerder aan het feest: zowel in 2012 als 2007 nam hij de bloemen mee naar huis. “Dat is ook alweer een hele tijd geleden”, beseft Benjamin. “Het is leuk om terug te kunnen deelnemen na een lange afwezigheid. Als prof kon dat uiteraard niet en ook de voorbije twee seizoenen zat het er niet in. Het criterium viel telkens samen met de profkoers van Melle, wat een belangrijke wedstrijd was voor onze ploeg. Dan is het logisch dat ik ervoor kies om daar te starten. In dat opzicht komt het heel goed dat het criterium nu de vrijdag wordt gereden.”

‘t zit snor met de vorm

Bovendien zit het ook met de conditie meer dan snor bij de gewezen profrenner. Een kleine twee weken terug won hij nog de kermiskoersen van Kortemark en Wachtebeke en werd hij derde op het BK tijdrijden voor elite zonder contract. “Het is misschien niet zoals vorig jaar, toen had ik rond deze periode al een twaalftal koersen gewonnen. Maar slecht is het zeker niet. Ik kende wel al enorm veel pech dit seizoen: zes keer een lekke tube op een cruciaal moment, een defecte batterij van mijn versnellingsapparaat, een zware valpartij in de Tour du Loiret,… Het leek altijd iets. Maar met zes zeges oogt de balans van 2019 nog steeds vrij positief. Specifieke ambities voor de rest van het seizoen heb ik niet echt, gewoon zo veel mogelijk winnen! Alhoewel… er is één iets dat nog ontbreekt op mijn palmares en dat is een nationale titel op de weg. Nog die trui behalen en mijn carrière is meer dan geslaagd!” besluit de regio accountmanager bij Haribo. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier