Benjamin Verraes, met roots in Menen, klokte na 28,2 kilometer af in een tijd van 36:33. Sander Elen werd tweede en moest 23 seconden toegeven op de kersverse kampioen. Julien Van Den Brande (37:01) vervolledigde het podium. Davy Commeyne werd tiende.

Het was Nick De Weert die in de eerste reeks domineerde. Hij zette met 18:51 de beste tussentijd neer en klokte na 28,2 kilometer af in 37:45. De betere tijdrijders bevonden zich in echter in de tweede reeks. Sander Elen zette daarin na één ronde 18:15 neer. Julien Van Den Brande moest op dat eerste tussenpunt 7 seconden prijs geven op Elen. Benjamin Verraes deed eveneens 18:15 over het eerste gedeelte, maar reed wel 50 honderdsten trager dan Sander Elen. Uiteindelijk boekte Sander Elen een besttijd van 36:56. Julien Van Den Brande kwam met 37:01 dicht in de buurt.

Enkel Benjamin Verraes had zijn tijdrit beter ingedeeld en deed beter met 36:33. Hij volgt daarmee David Boucher op als Belgisch kampioen tijdrijden bij de eliterenners zonder contract.

"Dit jaar lagen weersomstandigheden me veel beter"

"Vorig jaar in Chimay was het snikheet", stak Verraes na afloop van wal. "Ik had van dat BK toen ook een doel gemaakt, maar ik werd helemaal genekt door het warme weer. Mijn benen werden gewoonweg afgesneden. Ik ben blij dat het nu wat frisser was, tegen de warmte kan je niets doen."

Kroon op het seizoen

Het parcours wordt omschreven als licht golvend. Maar dat klopt niet helemaal volgens Verraes. "Licht golvend zou ik niet zeggen. Het was echt wel werken op de tijdritfiets. Het parcours omvat zo van die typische Vlaamse betonplaten waarop het steevast harken is. Bovendien gaat de omloop op en neer. En de wind stond soms hevig in het nadeel", klinkt het.

"Mijn vriendin gaf me tijdens de eerste passage mee dat ik bijna dezelfde tijd had als Sander Elen. Ik ben blijven doorgeven en uiteindelijk was ik de beste vandaag. Ik ben een beetje een allrounder. Ik ben niet traag in de sprint en kan ook wel meegaan met een ontsnapping. Die titel van Belgisch kampioen is toch wel een kroon op mijn seizoen."

(Belga)

Top 10

1. Benjamin Verraes

2. Sander Elen

3. Julien Van Den Brande

4. Jari Verstraeten

5. Filip Speybrouck

6. Nick De Weerdt

7. Rutger Wouters

8. Pieter Jacobs

9. Jeff Peelaers

10. Davy Commeyne

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Uitslag BK