Benjamin Declercq sprint naar zege in KAJ-KWB Prijs Zele

Benjamin Declercq. © ERIC LALMAND Archief Belga

Benjamin Declercq heeft de KAJ-KWB Prijs in Zele gewonnen. De 28-jarige renner van Arkéa-Samsic was na 166,8 kilometer, in deze allerlaatste Oost-Vlaamse profkoers op de nationale kalender dit seizoen, na een sprint sneller dan de Nederlander Nick van der Meer en de Brit Adam Lewis. De Nederlander Jaap Roelen werd vierde voor Jonas Geens.

Nog voor half koers vormde zich een kopgroep met twaalf renners. Daar maakten Liam Slock, Benjamin Declercq, Jonas Geens, Aaron Verwilst, Dylan Vandenstorme, de Brit Adam Lewis, de Ierse kampioen Rory Townsend en de Nederlanders Cees Bol, Nick van der Meer, Jaap Roelen, Max Kroonen en Thijs de Lange deel van uit. Dit gezelschap boekte maximaal 40 seconden voorsprong op het peloton dat door de hoge snelheid soms verbrokkelde.

In de slotronde voerden Benjamin Declercq, Adam Lewis en Nick van der Meer het tempo op gezien de grote groep met rasse schreden naderde. Zij mochten met drie sprinten voor de zege terwijl de rest hen vrijwel op de nek zat. In die spurt behaalde Benjamin Declercq zijn eerste zege van het seizoen.

“Ik hoop alvast volgend jaar ook nog prof te kunnen zijn. Bij Team Arkéa-Samsic kreeg ik een tijdje geleden al te horen dat er voor mij in 2023 geen plaats meer is. Deze overwinning kan een mooi visitekaartje zijn”, gaf Benjamin Declercq mee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier