"Als organisator worden we momenteel geconfronteerd met te veel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg", meldt de organisatie. "We moeten rekening houden met de regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we bijna dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze wedstrijd op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop."

Het besluit volgde na overleg met de verschillende etappeplaatsen: Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist.

Vorig jaar won de Duitse Lisa Klein de zesde editie van de BeNe Ladies Tour. Met Jolien D'Hoore (2015 en 2016) staat één Belgische op de erelijst.

"Als organisator worden we momenteel geconfronteerd met te veel onzekerheden. Dit staat een vlotte voorbereiding van de wedstrijd in de weg", meldt de organisatie. "We moeten rekening houden met de regelgeving van twee landen. Ook het feit dat we bijna dertig nationaliteiten aan de start verwachten, betekent een ernstige rem om deze wedstrijd op een veilige en verantwoorde manier te organiseren. Hierin willen we geen enkel risico nemen. De gezondheid van iedereen staat in deze tijden voorop." Het besluit volgde na overleg met de verschillende etappeplaatsen: Utrecht, Roosendaal, Zulte, Sluis en Knokke-Heist. Vorig jaar won de Duitse Lisa Klein de zesde editie van de BeNe Ladies Tour. Met Jolien D'Hoore (2015 en 2016) staat één Belgische op de erelijst.