Beloften & ezc Oostnieuwkerke: “Onzekerheid belangrijkste reden om nu al af te gelasten”

Patrick Mertens: "We zitten momenteel vooral met heel veel vragen waarop we geen antwoord hebben." (foto Joke Couvreur)
Tom Vandenbussche

KWC De Meulebroekrijders Oostnieuwkerke heeft beslist om ook hun wedstrijd voor beloften en eliterenners zonder contract, voorzien op zondag 2 augustus, dit jaar niet te laten plaatsvinden. “Vorig jaar hadden we nog vier wedstrijden, maar in 2020 zal er in Oostnieuwkerke niet gekoerst worden”, vertelt Patrick Mertens.

“We hadden er voor 2020 nochtans nog drie aangevraagd. De vierde viel sowieso weg, omdat het café in Sleihage door privéomstandigheden intussen gesloten werd. Onze twee wedstrijden in mei en juli bleken door de coronacrisis al eerder niet mogelijk te zijn. In eerste instantie wilden we onze koers voor nieuwelingen van mei naar 1 augustus verplaatsen, omdat we dan een mooie tweedaagse zouden hebben. Alleen moet je volgens het nieuwe Koninklijke Besluit 14 weken vooraf een organisatie aanvragen en daarvoor was het al te laat.”

“Dat we momenteel geen zekerheid hebben of de koers op 2 augustus kan plaatsvinden, is de belangrijkste reden om nu al de knoop door te hakken”, vervolgt Mertens. “Vorig jaar is die wedstrijd van De Most naar het centrum verplaatst. Een gigantisch succes, want nog nooit hadden we zoveel volk langs het parcours. Maar nu rijst de vraag: zal de horeca tegen begin augustus open mogen? En met hoeveel mensen? Hoe moeten we de coureurs binnenlaten om zich in te schrijven? Allemaal vragen waarop we nu, eind mei, nog geen antwoord hebben. Een ander probleem is de sponsoring. We durven momenteel niet naar onze sponsors te gaan om geld te vragen en willen hen via deze weg uitdrukkelijk bedanken voor hun jarenlange steun. Volgend jaar zijn we graag opnieuw van de partij. Dat is beloofd”, besluit Mertens.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.