Beloften en elite zonder contract Rekkem-Paradijs:”Al onze andere koersen zijn al afgelast”

Franky Tytgat van de Koninklijke Veloclub Sportieve Hoop Rekkem (foto WO)
Tom Vandenbussche

Op zaterdag 10 oktober staat naar jaarlijkse traditie de wielerwedstrijd voor beloften en eliterenners zonder contract in Rekkem-Paradijs op het programma, een organisatie van de Koninklijke Veloclub Sportieve Hoop Rekkem. “Maar of onze koers dit jaar zal kunnen plaatsvinden, is nog een vraagteken”, vertelt Franky Tytgat.

“We wachten af wat de Veiligheidsraad beslist. Als we toestemming krijgen, willen we organiseren. Maar als de horeca tegen dan nog altijd niet open mag en we een koers zonder publiek moeten laten plaatsvinden, heeft het ook maar weinig zin.”

West-Vlaanderen Cycling Tour

“Het zou welgekomen zijn als we in oktober toch kunnen organiseren, want alle andere wedstrijden die we in 2020 gepland hadden, zijn al afgelast”, vervolgt Tytgat. “Eind juni was er normaal onze interclub, de Arend der Juniores. De week erna hadden we een koers voor aspiranten op het programma staan. In augustus is er een wedstrijd in Lauwe waar we onze medewerking aan verleend hadden, maar daar is men al afgehaakt. En ook de West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen van eind augustus, waarvan één rit in Rekkem voorzien was, zal dit jaar niet georganiseerd worden.” (Tom Vandenbussche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.