Beloften & elite zonder contract Eernegem: “Als ik niet toekom, leg ik zelf wel bij”

Geert Pascal wil de woensdagkoers in Eernegem laten doorgaan. (foto Coghe) © Foto Coghe
Tom Vandenbussche

Zonder ongelukken vindt op woensdag 23 september in Eernegem de jaarlijkse wielerwedstrijd voor beloften en eliterenners zonder contract plaats. “Als we toestemming krijgen, gaan we het doen”, benadrukt Geert Pascal van Eernegem Koers.

“En ik ben ervan overtuigd dat we zullen mogen. Wat als de horeca tegen dan nog altijd niet open mag? Dat is in principe geen probleem voor ons. De inschrijvingen doen we dan wel in een ander lokaal. Als men het hogerhand natuurlijk te moeilijk maakt, ga ook ik op een bepaald moment passen. Maar ik denk niet dat het zover zal komen.”

“Op vlak van sponsoring maak ik me alleszins geen zorgen. Voor een kermiskoers voor beloften en elite zonder contract geraak je er met 1.000 euro. Vandaag is het moeilijk om naar zelfstandigen te gaan. Iedereen die steunt is welkom, maar als je nu naar bakkers, beenhouwers, cafés, restaurants of fietsenwinkels gaat voor 50 euro, is dat niet echt correct. Die mensen hebben het al zo moeilijk. Ik leg me dus enkel toe op de grote sponsors. En als ik dan nog niet toekom, leg ik zelf wel bij. Ik heb zelf gekoerst. De koers zit nog altijd in mijn bloed. Dit jaar kunnen we toch niet op reis of op restaurant. (glimlacht) We zullen dus wat geld over hebben.”

“Ik verwacht veel renners aan de start”, vervolgt Pascal. “Ze hebben maanden niet kunnen koersen. Ik denk zelfs dat we er zullen moeten weigeren. Als voorzitter zal ik zelf de verantwoordelijkheid nemen om niet meer dan 100 renners te laten starten. Voor hun eigen veiligheid.”

Ook op zaterdag?

Over de twee andere wielerwedstrijden voor beloften en elite zonder contract in Eernegem, op zaterdag 19 en donderdag 24 september, bestaat nog geen duidelijkheid. “Waarschijnlijk zullen we dit jaar maar één koers organiseren, op zaterdag”, meldt Stefaan Brinckman. “Maar voorlopig deden we nog geen aanvraag bij de wielerbond. We willen geen zotte kosten zolang we niet weten of we mogen koersen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.