Belofte Yente Peirens komt stilaan op gang

Yente Peirens hoort bij de gelukkigen die wel nog in competitie mogen treden, althans in de A-crossen samen met de profs. Over de voorbije wedstrijden is de belofte uit Desselgem slechts matig tevreden, maar dat ligt volgens hem ook aan de omstandigheden.

Yente Peirens. © gf

Eerder dit seizoen, toen aparte beloftenwedstrijden nog plaatsvonden, was Yente steevast rond de 12de of 13de stek te vinden, bijvoorbeeld in Herentals, Kasterlee en Hechtel. “Normaal zou ik dichter moeten kunnen eindigen, ik was dus zeker nog niet top. Ik moest er weer in komen, want het is de eerste keer geweest dat ik in de zomer geen enkele wegwedstrijd gereden heb. In februari reed ik in Waregem de Cyclocross Masters en toen duurde het tot in september vooraleer ik weer aan de start stond van een competitieveldrit. Normaal doe ik daar in de zomer een aantal wegwedstrijden tussen, maar nu ging dat niet door corona.”

“Ik moet dus nog op gang komen. Gelukkig mag ik voorlopig nog blijven crossen, weliswaar tussen de profs. Zo reed ik de afgelopen weken onder andere de Superprestige in Ruddervoorde en de Koppenbergcross in Oudenaarde. De uitslagen waren niet zo denderend, maar dat is begrijpelijk. Tussen de profs rijden en achteraan moeten starten, dan kan je geen mirakels verwachten. Ik ben al blij dat ik toch nog aan de start van een veldrit mag staan. De komende weken staan nog de crossen in Leuven, Kortrijk en Niel op mijn verlanglijstje, maar het is nog afwachten of ik startrecht krijg, want nu sta ik nog op de wachtlijst. Als ik er eentje mag kiezen, dan is het toch wel Kortrijk. Zo’n profcross dicht bij huis, met een prachtig parcours en een prachtige locatie, dat zou echt wel leuk zijn”, zegt de 19-jarige Desselgemnaar.

“Als er dit seizoen nog B-crossen komen – laat ons hopen – dan wil ik daar toch wel richting top vijf gaan, mee zijn met de eerste groep… Dat is mijn niveau. Ik had me ook graag in de A-crossen voor beloften kunnen tonen, maar daar vrees ik voor. Die zullen volgens mij voor de rest van het seizoen enkel nog samen met de profs plaatsvinden”, aldus de belofte van Acrog-Tormans. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.