Belofte Tjörven Cleenewerck raakt stilaan weer op dreef

Tjörven Cleenewerck. © foto Bart
Redactie KW

Tweedejaarsbelofte Tjörven Cleenewerck (19) geraakt stilaan weer op dreef. Na een goede seizoensstart kreeg hij te maken met gezondheidsproblemen, maar die lijken intussen achter de rug. De komende weken wil hij vooral niet te veel druk meer op de ketel zetten, want hij kijkt al uit naar volgend seizoen.

De renner van Dovy Keukens-FCC opende het seizoen met een knappe 15de plaats in Gent-Staden. Die goede vorm trok hij door met een 13de en 9de stek in respectievelijk Haringe en Templeuve. Daarna werd het seizoen stilgelegd door corona. In april begonnen gezondheidsproblemen de kop op te steken, waardoor de Kuurnenaar gekweld werd door spierpijn, veroorzaakt door een tekort aan bepaalde voedingssupplementen. Intussen lijkt dat allemaal achter de rug en is hij weer aan het koersen geslagen.

“Mijn eerste wedstrijd van het ‘nieuwe’ seizoen reed ik twee weken geleden in Nijvel, maar daar raakte ik betrokken in een grote valpartij. De dinsdag erna was er weer koers, op het circuit van Zolder, daar was ik echt tevreden over. Met een 17de stek was het een opsteker na de pech van de afgelopen maanden. Zondag was het nog iets beter met een 10de plaats in Ghlin. Nu probeer ik hier en daar nog de koersen te nemen die er zijn, om weer in het goede ritme te komen.”

“Ik hoop eigenlijk wel op een deelname aan het Belgisch kampioenschap in Lokeren in oktober, het kasseiparcours moet me liggen. Qua grote wedstrijden wil ik niet te veel hooi op mijn vork nemen, ik wil in de eerste plaats de tijd nemen om rustig te groeien richting 2021. Ik hoop dat dat een van mijn beste seizoenen mag worden, het zou overigens mooi zijn om de ploeg te bedanken voor al hun steun. De Beker van België is daarin wel een doel. Misschien kan ik voor het jongerenklassement gaan? Dat neemt natuurlijk niet weg dat winst in een kermiskoers ook mooi meegenomen zou zijn”, aldus de student toegepaste architectuur aan Howest Brugge. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier