Belofte Seppe Aneca hoopt snel zijn wedstrijdritme terug te vinden

Seppe Aneca. © foto Coghe
Redactie KW

Op zaterdag 11 juli rijdt Seppe Aneca (22) in Langemark zijn eerste wedstrijd van de tweede helft van het wielerseizoen. De vierdejaarsbelofte van WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen trainde stevig door de voorbije maanden en is klaar om te koersen. Zijn grote doel is om nogmaals een toptienplaats te behalen in een criterium.

“Mijn conditie is goed, dus ik ben er klaar voor”, gaat de 22-jarige Seppe Aneca van start. “In maart en april kon ik redelijk veel trainen doordat ik thuis zat van mijn werk bij New Holland in Zedelgem. In mei mocht ik opnieuw gaan werken, waardoor ik mijn trainingsvolume een beetje moest inperken. Toch ben ik tevreden over mijn vorm.”

Seppe Aneca komt uit voor WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen, waar ook zijn broer Ciske rijdt. Op 11 juli staat de Ruddervoordenaar aan de start van de wedstrijd in Langemark. Zelf tempert hij enigszins de verwachtingen voor de herstart van het wielerseizoen. “Ik heb altijd een aantal wedstrijden nodig om terug in mijn ritme te komen. Op 24 juli start ik in Moorsele en twee dagen later ook in Kemmel. Ik hoop dat ik snel mijn ritme kan terugvinden zodat ik ergens tegen september in topvorm kan zijn.”

Vorig jaar behaalde Aneca zijn eerste toptienplaats als belofte in het criterium van Lichtervelde. Deze prestatie wil hij graag dit seizoen nog eens herhalen. “Criteriums liggen mij wel. Op een kortere afstand kom ik beter tot mijn recht en het veelvoudig optrekken na de bochten verteer ik goed. Dus dat wordt een belangrijk doel voor me. Voor de rest wil ik me gewoon amuseren. Ik fiets uit liefhebberij en het lukt voorlopig om mijn werk te combineren met de koers. In de winter gaat het soms moeilijker, maar we doen het wel lukken. Daarom blijf ik volgend seizoen als elite zonder contract zeker doordoen. Ik amuseer me op de fiets en daar haal ik de meeste voldoening uit.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier