Belofte Raoul Decraene mag niet ontbreken op memorial van broer Igor

Raoul Decraene hielp tijdens de lockdown thuis veel op de boerderij. © foto Bart
Redactie KW

Zondag staat Raoul Decraene (21) aan de start van de jaarlijkse testtijdrit in eigen Waregem. Vorig jaar klokte de belofte af met een 14de tijd in de Memorial Igor Decraene, hij hoopt dit jaar nog net iets beter te doen in de herdenkingstijdrit van zijn broer Igor.

“Ik zie het alvast helemaal zitten”, stelt de 21-jarige belofte van Mysenlan-Baboco-Douterloigne CT. “Tijdrijden is sowieso mijn ding en het is toch wel bijzonder dat het parcours bij mij thuis passeert. Aan de deelnemerslijst te zien, wordt het geen gemakkelijke opdracht, maar ik ben toch vastbesloten om het dit jaar nog net iets beter te doen dan vorig jaar. Ik ben nu een jaartje ouder en zou dus wat sterker moeten zijn. Er staan voorlopig 26 renners op de deelnemerslijst, maar ik kan er geen plaats op plakken waar ik denk te eindigen. Als enige vergelijkingsbasis tot nu toe heb ik de oefentijdrit in Zolder, daar was ik tiende belofte.”

Na de tijdrit in Waregem staat er, ondanks de vele afgelastingen, toch nog redelijk wat moois op Raouls kalender (uiteraard nog altijd onder voorbehoud). “Met de ploeg rijden we nog de interclubs in Ichtegem en Belsele en normaal gezien ook de Omloop van de Braakman in Nederland. Er komen ook nog Belgische kampioenschappen aan, binnen twee weken een klimkoers in Vresse… Het seizoen is dus nog niet voorbij“, aldus de Waregemnaar.

Werken op boerderij

Tijdens de lockdown en de weken zonder koers had de derdejaarsbelofte overigens geen tijd om zich te vervelen. “Thuis op de boerderij is er altijd wel wat te doen, ik heb daar dus veel geholpen. Anderzijds ben ik ook wel blijven trainen. De eerste tien dagen heb ik gerust, maar al snel heb ik weer mijn normale trainingsritme opgenomen. Geen grote, speciale trainingen, maar gewoon wat ik anders ook zou doen. De eerste oefenwedstrijden in juli waren wel niet echt voor mij. Er waren telkens veel deelnemers, het was heel moeilijk om op te schuiven en zulke koersen liggen me niet echt.”

In 2021 blijft Raoul alvast Mysenlan-Baboco-Douterloinge trouw, hij kijkt al uit naar de U23 Road Series. Misschien kan het even zoeken worden om de koers te combineren met zijn studies land- en tuinbouw aan Vives Roeselare. Volgend jaar heeft hij immers drie stagedagen per week. (RRK)

Memorial Igor Decraene

Zondag vindt de testtijdrit Memorial Igor Decraene plaats in Waregem, een organisatie van vzw Memorial Igor Decraene en KSV Deerlijk. Inschrijving in basisschool De Biest, Smedenstraat.

Programma: 12 uur recreanten (duo) 10,6 km; 12.35 uur recreanten (individueel) 10,6 km; 13.30 uur dames nieuwelingen 10,6 km; 13.45 uur dames juniores 10,6 km; 14.05 uur nieuwelingen 10,6 km; 14.55 uur juniores 21,2 km; 16.10 uur dames elite 21,2 km; 17 uur beloften 31,8 km.

Parcours (10,6 km): Bieststraat, Henri Lebbestraat, Deerlijkseweg, Industrielaan, Mannebeekstraat, Brabantstraat, Plasstraat, Ingooigemstraat, Brandgatstraat, Groenstraat, Schaagstraat, Vijverdamstraat, Industrielaan, Kleithoekstraat, Bieststraat. (VW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier