https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Belofte Michiel Nuytten krijgt plaats in nieuw team: “Ik geloof in nieuw project”

Michiel Nuytten sloot de driedaagse als negentiende af. (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Na een zevende plaats in de eindstand van de Ronde van Oost-Vlaanderen hield Michiel Nuytten zich ook in de internationale Flanders Tomorrow Tour staande. Hij sloot de driedaagse als negentiende af en werd vierde Belg.

De tweedejaarsbelofte uit Ardooie ontving in de aanloop naar de nieuwe Flanders Tomorrow Tour goed nieuws. Hij krijgt volgend seizoen een plaatsje in het nieuwe team dat ontstaat door de samensmelting van EFC-L&R-Vulsteke en Gaverzicht-BE Okay. “Vorige week kreeg ik te horen dat ik deze kans krijg”, verduidelijkt Nuytten. “Ik geloof in het nieuwe project. En het ziet ernaar uit dat we ook volgend seizoen een mooi programma zullen afwerken.”

Stap in onbekende

Die zekerheid motiveert Nuytten. De twintigjarige kerel heeft een diploma industriële elektronica op zak en zet alles op de koers. Tijdens de Flanders Tomorrow Tour maakte hij kennis met het internationale belofteniveau. Wat hem beviel. “Ik heb mijn voet nog niet naast de toppers uit het internationale beloftepeloton gezet, maar tijdens die driedaagse kreeg ik het gevoel dat ik voor hen niet veel moet onderdoen”, gaat Nuytten verder. “Want ik kon me min of meer handhaven in de buurt van de betere renners.”

Waardoor hij extra vertrouwen tankte. Om zijn motor nog wat te vergroten zal hij de komende dagen enkele profkermiskoersen afwerken. “Voor mij was die Flanders Tomorrow Tour een stap in het onbekende”, benadrukt Nuytten.

Tweemaal Kemmelberg

“Koersen van dat niveau had ik nog niet gereden. In de eerste etappe in en rond Poperinge waren de twee beklimmingen van de Kemmelberg belangrijk. De eerste keer Kemmel was ik mee in de eerste groep, maar niet met de kopgroep. In de aanloop naar de tweede keer Kemmel werd het peloton op een lint getrokken. Toen zat ik rond plaats veertig. Iets te ver, maar gelukkig scheurde het niet.”

Hectische massasprint

Zodat de Ardooienaar mocht sprinten om plaats elf en als zestiende over de streep bolde. De tweede rit in Staden draaide uit op een massasprint. Op de derde dag werd het klassement in een individuele tijdrit in een definitieve plooi gelegd. Nuytten klokte de 23ste chrono.

“Vooraf hoopte ik rond plaats twintig te eindigen”, beweert hij. “Dat is gelukt. Ondanks het feit dat ik tot nog toe niet veel energie stopte in deze discipline. De afsluitende etappe in Handzame draaide eveneens uit op een massasprint. Een hectische bedoening waarbij iemand tegen mijn achterwiel reed. Ik kwam er zonder kleerscheuren door. De prestatie in de driedaagse geeft me vertrouwen. In een of andere wedstrijd kort bij de zege komen zou mijn geloof in eigen kunnen nog opkrikken.”

(HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.