Belofte Michiel Dejonghe kiest voor rustige opbouw na examenperiode

Michiel Dejonghe. © foto Coghe
Redactie KW

Michiel Dejonghe (18) had zich zijn eerste jaar bij de beloften anders voorgesteld. In 2019 liet de Ieperling als tweedejaarsjunior een aantal knappe uitslagen optekenen, met als uitschieter een derde plaats in de kermiskoers van Lauwe. Daardoor keek hij enorm uit naar zijn beloftendebuut.

“Ik was heel gemotiveerd aan het seizoen begonnen”, vertelt de belofte van WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen. “Een nieuw team, een nieuwe categorie, een andere manier van koersen… Op aanraden van de ploeg werkte ik voor het eerst samen met een trainer. Die begeleidde me sinds de winter en ik was benieuwd welke progressie ik had geboekt. Jammer genoeg ben ik daar nog niet achter kunnen komen. Amper twee koersen had ik in de benen toen corona het hele land platlegde. Veel kun je daar niet uit afleiden hé. Als je naar de beloften overstapt, heb je meestal wat tijd nodig om te wennen en het voorjaar is sowieso niet mijn beste periode. Ik zal het deze zomer moeten ontdekken.”

En daarvoor mikt Michiel vooral op augustus. Hij heeft er net zijn eerste jaar industrieel productontwerp aan de Howest opzitten en de afgelopen weken stonden vooral in het teken van examens. “Daarom heb ik besloten om mijn competitiestart een beetje uit te stellen. Niet dat mijn conditie slecht is. Ik ben die blijven onderhouden. Toen ik vorig weekend een training met de ploeg afwerkte, waren de benen behoorlijk goed, maar ik kies toch voor een rustige opbouw. Op 24 juli hervat ik in Moorsele en twee dagen later rijd ik in Kemmel. Vooral naar die laatste kijk ik uit: dichtbij huis, veel bergop. Een mooie resultaat zou schitterend zijn, maar ik wil overal waar ik start zo goed mogelijk presteren.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier