Belofte Mathias Vandenborre wil in de resterende maanden vooral groeien als renner

Mathias Vandenborre. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 19-jarige Mathias Vandenborre hervat zondag in Outrijve de competitie. De eerstejaarsbelofte wil vanaf augustus in topvorm zijn en er nog een mooi seizoen van maken. “Dus hopelijk komen we die eerste koersen zonder kleerscheuren door”, aldus de Ingelmunsternaar van Home Solutions-Soenens.

Met Gent-Staden, GP de Lillers in Frankrijk en de Ster van Zwolle in Nederland kon Mathias Vandenborre bij zijn beloftendebuut toch nog drie koersen meepikken vooraleer het coronavirus alles platlegde. “Ik had me mijn debuutseizoen anders voorgesteld, maar het is voor iedereen hetzelfde”, relativeert de Ingelmunsternaar. “Het is wel spijtig dat er op deze manier een belangrijk seizoen in het water valt. Ik heb de voorbije maanden niet kunnen wennen aan de extra kilometers, heb geen ervaring kunnen opdoen of mijn motor kunnen opwarmen. Dat zal dus in de resterende maanden en volgend seizoen moeten gebeuren. Maar voor de vierdejaarsbeloften is het natuurlijk nog erger, want zij hebben nu slechts enkele maanden om zich nog te tonen.”

Opbouw richting augustus

“In het begin van de lockdown heb ik een rustperiode ingelast om daarna weer op te bouwen. In het begin viel het trainen goed mee, maar de laatste maanden verliep het soms wat moeizamer. Ik bouwde op richting augustus, maar plots mochten we vroeger hervatten. Zoveel te beter natuurlijk, maar ik zal juli toch vooral als training gebruiken. De conditie is niet slecht, maar het kan altijd beter. Samen met diëtist Tom Vandenbussche werk ik naar mijn ideale competitiegewicht toe.”

“Mijn verwachten voor de koers in Outrijve liggen niet al te hoog, (lacht) zeker omdat er heel wat profs deelnemen. Maar het wordt genieten om opnieuw te kunnen koersen. Hopelijk komen we die eerste maand zonder kleerscheuren door, want doordat de honger zo groot is bij iedereen zouden er wel eens valpartijen kunnen gebeuren. Voor de rest hoop ik vooral mijn motor groter te maken in de resterende maanden en af en toe eens top tien te halen”, besluit Mathias, die tijdens de lockdown samen met ploegmaat Wesley Vercamst een marketingbedrijfje oprichtte: Wide Marketing.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier