Belofte Lennert Cappan heeft nog enkele mooie koersen op zijn programma staan

Lennert Cappan bewees vorige maand in Wallonië dat de vorm nog goed zit. © gf
Stijn Moerman

Door het gebrek aan koersen in Vlaanderen beproeven heel wat renners hun geluk in Wallonië. Ook Lennert Cappan (20) stak de voorbije maand een paar keer de taalgrens over.

Met een vijfde plaats in Villers-la-Ville en een negende stek in Nivelles bewees de Ingelmunsternaar van Mysenlan-Baboco-Douterloigne CT dat de vorm nog steeds in orde is. “Al zeggen die uitslagen ook niet zo veel”, opent Lennert Cappan. “Die koersen zijn niet te vergelijken met wedstrijden in Vlaanderen. Omlopen van zo’n 4 kilometer, gedubbelde renners die mogen blijven koersen… Het zijn eerder criteriums. Maar het deelnemersveld was niet slecht. Elke renner probeert nu iedere kans te grijpen.”

De Ingelmunsternaar moest na de lockdown even zoeken naar het juiste ritme. In het begin van het seizoen was hij met een derde plaats in Maldegem-Kleit meteen goed gestart, maar in juli moest hij het met verre ereplaatsen stellen. “Die herstart in juli was een beetje een verrassing, aangezien er altijd over augustus gesproken werd. Ik had net mijn examens in mijn bachelor bouw achter de rug, waardoor de trainingen even op een lager pitje hadden gestaan. Die koersen in juli werden dus vooral als training meegepikt. Tegen augustus voelde ik dat de conditie terug in orde was en dat heb ik in Wallonië toch al kunnen bewijzen.”

Veel koersen staan er niet meer op de kalender, maar de tweedejaarsbelofte van Mysenlan-Baboco-Douterloigne CT heeft wel nog enkele mooie wedstrijden voor de boeg. “Op 18 september is er de klimkoers in Vresse-sur-Semois en op 26 september normaal de Omloop van de Braakman in Nederland. En op 4 oktober wacht dan nog de GP Jules Van Hevel in Ichtegem. Drie mooie koersen waar ik enorm naar uitkijk. Het zal deugd doen om nog eens echt te kunnen koersen. Ik merk dat alle renners naar die wedstrijden uitkijken, wees dus maar zeker dat er gevlamd zal worden. Hopelijk kan ik telkens een mooi resultaat neerzetten om dit vreemde seizoen met een goed gevoel af te sluiten”, besluit Cappan, die volgend jaar bij Mysenlan-Baboco-Douterloigne CT blijft.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.