Belofte Lars Collie wil zich volgend seizoen extra bewijzen

Lars Collie rijdt volgend seizoen voor Indulek-Doltcini-Derito CT. © foto Coghe
Redactie KW

Afgelopen weekend was er eindelijk nog eens koers voor Lars Collie. Dat was ook weeral een paar weken geleden. Zelf spreekt hij van een rotseizoen en hij zal lang niet de enige zijn met die mening. Dat maakt hem echter nog meer gemotiveerd naar volgend seizoen toe.

Vrijdag was er zowat de enige grote afspraak voor de Wervikaan, de klimkoers in Vresse. “In de grote rondes voelde ik me supergoed op de lange, minder steile hellingen. De steile klim op het plaatselijke parcours was er echter te veel aan, die was simpelweg te steil voor mij. Op zich was ik wel tevreden, maar ik had meer verwacht van de plaatselijke rondes. Zaterdag heb ik ook nog gekoerst in Eernegem, waar ik op een 22ste plaats finishte. Het was lang geleden dat ik nog eens zo’n ‘druk’ weekend had. De afgelopen maanden waren het immers allemaal koersen met tussenpozen van enkele weken”, aldus Lars.

Seizoen telt niet

Voor de weinige koersen die het seizoen nog rest, wil de renner van GM Recycling Team zich vooral tonen door de koers hard te maken. “Enkel op die manier kan ik nog proberen ervan te genieten en er alsnog iets moois van te maken. Want laat ons eerlijk zijn, eigenlijk is dit een seizoen dat niet meetelt. Dat maakt wel dat ik nog meer gemotiveerd ben voor volgend seizoen, daar zal ik deze winter hard aan werken. Het is echt wel de bedoeling om me te bewijzen als derdejaarsbelofte en mee te pikken wat ik kan. Het heeft geen zin om me vast te pinnen op enkele specifieke koersen, ik probeer van elke wedstrijd het beste te maken”, aldus de 19-jarige belofte, die volgend jaar voor Indulek-Doltcini-Derito CT rijdt.

Collie koerst al sinds zijn dertiende en rijdt nu dus zijn achtste seizoen. Zijn mooiste seizoen tot nu toe is dat als tweedejaarsjunior. “Daar had ik in zowat elke wedstrijd een heel goed gevoel en ik kon altijd mee de koers bepalen. Als klap op de vuurpijl was ik dan nog eens de snelste in Vichte, ik won in een sprint met drie. Dat is het scenario dat me het beste ligt: een lastige wedstrijd met op het einde een sprint van een select groepje.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier