Belofte Jens Vanoverberghe voelt zich fysiek sterker

Jens Vanoverberghe. © foto Bart
Stijn Moerman

De 21-jarige Jens Vanoverberghe uit Moen keek reikhalzend uit naar zijn derde seizoen als belofte, maar dat was buiten corona gerekend.

“Ik was behoorlijk goed uit de winter gekomen, maar we reden met vraagtekens rond, want corona lonkte om de hoek”, aldus de Moense belofte van EFC-L&R-Vulsteke. “Na amper twee wedstrijden volgde de lockdown… Dat was een heel vervelende periode, want niemand wist wanneer we opnieuw zouden koersen. Ik ben blij dat er toch nog wedstrijden georganiseerd werden. Dat was een hele opluchting. Maar van een echt seizoen kan je toch niet spreken. Enorm spijtig voor mijn derde seizoen als belofte. Ik voelde dat ik fysiek heel wat sterker was geworden en klaar was voor een sterk jaar.”

De Moenenaar bleef tijdens de lockdown stevig trainen en hervatte met een 20ste plaats in Bellegem. Daarna werd hij onder meer nog twee keer vijfde, in Langemark en Ichtegem. “Het was toch even wennen om opnieuw te koersen en bovendien ging het er nerveus aan toe. De honger was bij iedereen groot. En met al die profrenners aan de start lag het niveau heel hoog. Maar de conditie was goed en ik draaide vlot mee. Alleen heb je ook wat geluk nodig in koers. En daar wrong het schoentje toch vaak.”

Pech in Parijs-Tours

In Parijs-Tours zat het Vanoverberghe ook niet mee. “Ik was mee met de vroege vlucht, maar op de eerste grindstrook reed ik al lek… Heel spijtig, zeker als je ziet dat Rune Herregodts er dan nipt in slaagt om voorop te blijven. Zonder pech was ik misschien wel mee. Ook voor het BK in Lokeren lagen de verwachtingen hoog, al was het geen parcours op mijn maat. En dan misten we met de ploeg nog eens de goede vlucht, waardoor we in de achtergrond aan de bak mochten. Uiteindelijk werd beslist om de kaart van onze sprinters te trekken en heb ik mij opgeofferd. Het is een moeilijk seizoen geweest. Ik trek mij op aan het feit dat mijn conditie goed was. Alleen mis ik een uitschieter in een grote koers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.