Belofte Jasper Dejaegher volgend seizoen naar nieuwe Waalse ploeg

Jasper Dejaegher hoopt deze winter eens blessurevrij te blijven. © foto Bart
Redactie KW

Belofte Jasper Dejaegher zal in het nieuwe wielerseizoen uitkomen voor Carbonbike Cycling Academy. De nieuwe Waalse wielerploeg werd op poten gezet door ex-profrenner Grégory Habeaux. “Ik ben heel blij dat ze me deze mooie kans gegeven hebben”, reageert de 19-jarige Gistelnaar.

De afgelopen seizoenen werd Jasper Dejaegher (19) achtervolgd door pech en allerhande kwaaltjes. In februari kreeg hij na een operatie af te rekenen met een infectie, waardoor het seizoensbegin helemaal in het water viel. “Het heeft uiteindelijk anderhalve maand geduurd vooraleer ik weer kon koersen. Het was de bedoeling om te starten in Ichtegem, maar toen was er de lockdown”, aldus Jasper.

Vorige week stond de eerstejaarsbelofte op het circuit van Zolder dan toch eindelijk weer aan de start van een wedstrijd. “In koers had ik wel een goed gevoel, maar voor de sprint raakte ik ingesloten. Het is wel nog niet wat het moet zijn. Ik heb soms nog last van een raar gevoel in mijn bovenbenen. Waarschijnlijk mis ik gewoon de duurtrainingen, want ik heb de laatste jaren nooit een echte winter gehad.”

Het is nog niet zeker of de renner van Gaverzicht-Be Okay dit seizoen op de weg nog in actie komt. “Ik wil me vooral voorbereiden op volgend jaar en eens een goede winter en lente zonder blessures hebben. Ik wil zeker ook weer een paar strandraces meepikken. Hopelijk vinden ze plaats, want ik doe het graag en het is ook een goede voorbereiding. Cycling Vlaanderen gaat het blijkbaar bekijken met de burgemeesters.”

Nieuwe ploeg

In 2021 verdedigt Dejaegher de kleuren van Carbonbike Cycling Academy. De nieuwe ploeg van Pascal Duthoo heeft een brok ervaring achter het stuur van de volgwagen. “Grégory Habeaux heeft me in juni gecontacteerd. Ik had al van hem gehoord, maar ik kende hem niet persoonlijk. Vijftien jaar prof zijn, dat is sowieso heel knap.” Van bij het eerste gesprek had de Gistelnaar een goed gevoel bij de nieuwe Waalse formatie. “Ze zijn gemotiveerd om er een mooie ploeg van te maken. Het is een heel mooi project. Ook het materiaal is dik in orde.”

Door de uitvalsbasis in de provincie Luik zullen ploegtrainingen niet evident zijn voor Dejaegher. “Grégory verstaat wel dat het voor mij twee uur rijden is om daar te geraken. Ze zijn heel flexibel en begripvol voor de situatie van elke renner.” Elke wielerliefhebber kent uiteraard een fringale of een bidon collé, maar in een Waalse ploeg zal Frans wellicht ook echt de voertaal zijn. “Ik ken de basis, hoor (lacht). Ik kan redelijk wat verstaan, dus zal ik mijn plan wel kunnen trekken. Tijdens het gesprek sprak Grégory trouwens Nederlands, terwijl ik soms in het Frans antwoordde. De communicatie loopt heel vlot. Ongeveer de helft van de renners zal trouwens Vlaams zijn.” (AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.